pr_clanok
6. jún 2024
667 

Hľadáte overený recept na bezlepkový koláč? Máme pre vás tip

Potešte vašich najmilovanejších a prekvapte ich lahodným dezertom plným ovocia a čokolády od známeho televízneho cukrára Miňa Macuľu.

Aby ste si mohli zamaškrtiť aj v prípade, že sa s lepkom príliš nekamarátite, víťaz historicky prvej série známej televíznej šou o pečení, sympatický Miňo Macuľa, pre vás pripravil sladký recept v originálnom podaní. Všetko potrebné, vrátane bezlepkového a bezlaktózového sortimentu značky K-free, nájdete vždy za výhodnú cenu vo vašom Kauflande. 

Pečiem, pečieš, pečieme

Miňo si právom získal srdcia mnohých Slovákov. Aj dnes sa zvŕta v profesionálnej kuchyni, a najviac ho bavia práve dezerty. Nezľakne sa žiadnej výzvy, aj preto sa s veľkou chuťou pustil do prípravy bezgluténového čučoriedkovo-citrónového travel caku. A zvládnete to aj u vás doma!

Čučoriedkovo-citrónový travel cake podľa Miňa

Cesto:

  • zmes citrónová na pečenie K-free 
  • 200 g masla
  • 3 vajcia
  • 25 g vody
  • 60 g mrazených čučoriedok
  • kôra z citróna
  • škrob

Lemon curd:

  • 50 g citrónovej šťavy
  • 30 g kryštálového cukru
  • 40 g žĺtok
  • 100 g vajec
  • 70 g masla
  • kôra z jedného citróna

Ganache čučoriedková:

  • 30 g smotany na šľahanie 33 %
  • 20 g mrazených čučoriedok
  • 100 g bielej čokolády

Citrónový krém:

  • 100 g mascarpone
  • 30 g práškového cukru
  • 30 g citrónovej šťavy 
  • 50 g smotany na šľahanie
  • čučoriedky

Postup:

Zmes na múčnik, maslo, vajcia, vodu a citrónovú kôru dáme do misy. Pomaly premiešame elektrickým šľahačom s metličkami, potom na najvyšších otáčkach asi 3 minúty. Pridáme mrazené čučoriedky obalené v škrobe alebo v práškovom cukre a premiešame. Takto pripravené cesto dáme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 160°C asi 60 minút a necháme vychladnúť.

Pripravíme si lemon curd. Všetky suroviny okrem masla dáme do ohňovzdornej misy a dobre premiešame. Misu dáme nad paru a stále miešame, až kým zmes nezhustne. Odstavíme, precedíme cez sitko a necháme trochu vychladnúť za občasného miešania. Pridáme maslo a miešame až do rozpustenia. Takto pripravený lemon curd dáme do misy,   ktorú zakryjeme fóliou a necháme stuhnúť v chladničke.

Prejdeme na ganache. Čučoriedky so smotanou privedieme do varu, odstavíme. Čučoriedky trocha potlačíme v smotane. Touto zmesou zalejeme nalámanú čokoládu a dôkladne premiešame do hladkej konzistencie. Môžeme premixovať aj ponorným mixérom. V ďalšej miske prešľaháme mascarpone s cukrom a citrónovou šťavou, pridáme smotanu a šľaháme do zhustnutia. Pozdĺž upečeného korpusu urobíme dieru, ktorú naplníme lemon curdom. Vrch travel caku polejeme čučoriedkovou ganache  a necháme zatuhnúť v chladničke. Ozdobíme citrónovým krémom a čučoriedkami. Prajeme dobrú chuť.

Vedeli ste, že...?

Produkty privátnej značky K-free neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré v Kauflande rozhodne neprehliadnete, zvládnete aj náročnejší recept ľavou zadnou. 


Sponzorovaný príspevok

Zdroj fotografií: Kaufland

Začni písať komentár...

Odošli