pr_clanok
15. máj 2024
877 

Čerstvé hlavičky sú späť, už ste dali hlas „vašej“ škôlke či škole?

Deti potrebujú pre svoj zdravý vývoj päť porcií a zeleniny každý deň, no jedia ich dostatok a chutia im? Kaufland ich to chce naučiť, preto do škôl a škôlok venuje zásoby vitamínov. Aj vy môžete hlasovaním na www.cerstvehlavicky.sk do 29.5. 2024 rozhodnúť o víťazoch, možno zdravú  výhru na celý školský rok získajú  aj vaši drobci. 

Čerstvé hlavičky opäť čaká napínavý súboj. Do ďalšieho ročníka súťaže sa prihlásilo 326 materských a 254 základných škôl z celého Slovenska, ktoré súťažia o pravidelné dávky čerstvého ovocia a zeleniny pre svojich žiakov. A že ide o výhru, ktorá stojí za to, potvrdzuje Marcela Skubanová, riaditeľka Materskej školy v Štefanove nad Oravou, kde si ju deti nadšene užívajú. „Keď sme sa vlani do Čerstvých hlavičiek zaregistrovali, naplno tým žila celá obec a každý deň sme deťom aj rodičom pripomínali, aby nám nezabudli poslať svoj hlas. A oplatilo sa, pretože pravidelné ovocno-zeleninové dni si naši škôlkari veľmi obľúbili. Vždy ich zaujíma, aké zdravé prekvapenie je schované v debničkách, ktoré si z Kauflandu každý týždeň privážame,“ vysvetľuje Marcela Skubanová.

Keď ovocie a zelenina chutia 

Vďaka projektu obchodného reťazca si poverení zástupcovia víťazných školských zariadení každý utorok v partnerskej predajni vyzdvihnú čerstvé ovocie alebo zeleninu pre svojich zverencov. Najmladšej generácii spestrujú desiatu nielen sezónne druhy ako jablká, hrušky, pomaranče či sladká mrkva, ale aj menej známe exotické plody ako marakuja či hurmikaki. „Spolu s nádielkou vitamínov dostávame aj informačné letáky, takže sa o ovocí a zelenine s deťmi veľa rozprávame,“ pokračuje riaditeľka Skubanová, podľa ktorej si malí škôlkari na takéto zdravé maškrtenie veľmi rýchlo zvykli. „Rodičia sú často prekvapení, že ich deti ochotne zjedia jablko alebo mrkvu, pretože doma to odmietali. Keď však vidia svojich kamarátov, s akým nadšením sa do zeleniny či ovocia zahryznú, skúsia to raz - dvakrát a postupne zistia, že im to chutí tiež. Je úžasné sledovať, ako sa ich stravovacie zvyklosti menia k lepšiemu.“ 

Zdravá strava, ktorú si deti obľúbia

Projektom Čerstvé hlavičky sa obchodný reťazec snaží deti motivovať k tomu, aby sa zdravá strava stala prirodzenou súčasťou ich jedálnička. Okrem pravidelných nádielok vitamínov však školské zariadenia využívajú aj možnosť zapájať sa do vzdelávacích workshopov o pestrej a vyváženej strave alebo získavajú pravidelné online newslettre či pracovné zošity, ktorými sa pri výchove a vzdelávaní inšpirujú.

Svoje o tom vie aj Lucia Húževková z púchovskej ZŠ s Materskou školou na Slovanskej ulici, ktorá sa do projektu zapája už štvrtý rok. „V Čerstvých hlavičkách za našu školu hlasujú celé rodiny. Deti si z každodenného posielania hlasov urobili pravidelný rituál, a tak si oveľa viac vážia ovocie a zeleninu, ktoré v súťaži získali.“ A verili by ste, že púchovským školákom najviac chutí mrkva? „Sama som bola prekvapená, s akou radosťou sa dokážu zahryznúť do sladkej baby karotky. Na hodinách prírodovedy si dokonca ovocie a zeleninu vystrihujú z kartónu a zisťujú, aké vitamíny obsahuje. Pre deti je to ten najlepší spôsob, ako sa prirodzene naučia jesť aj zdravé potraviny,“ hovorí vychovávateľka Lucia Húževková a oceňuje, že Čerstvé hlavičky sú dôležitou pomocou aj pre rodiny, ktoré si ovocno-zeleninovú desiatu pre svoje deti z rôznych dôvodov nemôžu dovoliť.

Pošlite svoj hlas, aj na ňom záleží 

„O projekt Čerstvé hlavičky majú veľký záujem materské aj základné školy zo všetkých regiónov. Do hlasovania sa zapájajú rodiny, učitelia aj celé komunity, čo len dokazuje, že téma zdravej výživy je na Slovensku veľmi aktuálna. Teší nás, že inšpirujeme deti k tomu, aby ovocie aj zeleninu jedli pravidelne, pretože ak si ju obľúbia odmalička, prirodzene ju zaraďujú do jedálnička aj v neskoršom veku,“ vysvetľuje Lucia Vargová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland, ktorý sa aj takto snaží pozitívne vplývať na správne stravovacie návyky svojich zákazníkov.

Prihlásila sa do projektu aj vaša škola či škôlka*? Máte šancu podporiť ju na www.cerstvehlavicky.sk, kde po jednoduchej registrácii hlasujete za 1 základnú a 1 materskú školu každý deň v termíne od 25.4. do 29.5.2024. Zoznam víťazov bude zverejnený koncom mája.V šiestom ročníku Čerstvých hlavičiek získa pravidelné zásoby vitamínov na celý školský rok 2024/25 79 materských a 79 základných škôl, pomôžete vyhrať tej svojej? Každý hlas sa počíta.


Školské zariadenia zapojené do hlasovania sú rozdelené do veľkostných kategórií, pričom každá má pridelenú určitú váhu, ktorou sa prepočíta každý odovzdaný hlas. Šancu vyhrať tak majú školy a škôlky s väčším aj menším počtom detí či žiakov.

Sponzorovaný príspevok

Zdroj fotografií:

Nie, zo zásady nikde nenechávam svoje údaje, ani telefónne číslo, lebo sa s tým obchoduje a potom mi vyvolávajú rôzne telemarketingové spoločnosti

17. máj 2024

Začni písať komentár...

Odošli