dakujem, robim tento:
Nadstavovaný piškót:
10 bielok
150g kryštálového cukru
2 vanilkové cukre
10 žĺtkov
250g práškového cukru
500g polohrubej múky
1 prdopeč
10 lyžíc horúcej vody
Postup:
Bielka s kryštálovým cukrom a vanilkovým vyšľaháme do tuhej peny. Žĺtka osobitne vymiešame s práškovým cukrom do penista, pridáme horúcu vodu a za stáleho miešania mixérom pridáme polovicu múky s práškom do pečiva.
Potom už len varechou na striedačku vmiešame bielka a zvyšnú múku.
Pokiaľ chceme korpus orechový tak 100-150g múky vymeníme za mleté orechy.
Dávka stačí na dve formy 23cm, alebo jednu 34 cm, alebo na veľký plech (potom sa dá prekrojiť na 2 korpusy).
na 24cm formu davam 6 vajicok..
Mohla by som poprosiť do správy cenu takejto torty, budem potrebovať na svadbu. Ďakujem
krásna 🙂 a môžem poprosiť recept na vanilkový korpus?