70 / 90

    15dkg hl.múky,15dkg poloh.múky,8dkg práš.cukru,20dkg palmarinu,2 žltky,pol prášku do pečiva dobre všetko spolu vymiešať natlačiť do košíčkov asi do polovice a upiesť na 190stupňoch cca 10-15min
    Plnka:
    suroviny a postup.
    1 heru,pol čerstvého masla,trištvrte litra mlieka,1zlatý klas,4PL.hlad.múky,150g práš.cukru,2PL holand.kakaa
    Polovičku z mlieka vyleje do malého hrnca a dáme variť.Do druhej pridáme 1 zlatý klas, 2PL.hl.múky,vanil.cukor, potom dobre vyšvŕlame a vlejeme do nie úplne vriaceho mlieka,za stáleho miešania uvaríme bezhrčkovú kašu,odstavíme a necháme vychladnúť aby bola letná.Maslo a heru vymiešame z práš.cukrom a potom po troške pridávame do kaše a za stáleho mixovania urobíme krém,no a nakoniec pridáme ešte 2PL kakaa a znova premixujeme.
    Krém dáme bud do zdobiaceho vrecka alebo sáčku a plníme kočíšky ktoré nakoniec ešte polejeme jemne čokoládou.

    9. máj 2014