43 / 85
    čoko-koko rezy

    co je to za kolacik?

    10. okt 2013

    prosim prosim recept,dakujem

    10. okt 2013

    Chutný koláčik.

    10. okt 2013

    @silvena cesto:
    6 vajec
    200 g krystaloveho cukru
    220 g polohrubej muky
    20 g kakaa
    1 1/2 KL prasku do peciva
    stipka soli
    6 PL oleja
    4 PL vody

    kokosova plnka:
    200 ml mlieka
    125 g cery (stuzeny tuk)
    200 g krystaloveho cukru
    250 g struhaneho kokosu

    Cokoladova plnka:
    3 vajcia
    200 g krystaloveho cukru
    2 PL kakaa
    100 g tmavej cokolady
    250 g masla
    Poleva:
    120 g tmavej cokolady
    30-50 g cery (mnozstvo zavisi od druhu cokolady, treba pridavat postupne)
    Okrem toho:
    dzem na potretie piskoty

    Postup:
    Zltka naslahame s cukrom dopenista. Pridame olej, preslahame, vodu a preslahame. Potom pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva a kakaom. Vyslahame bielka so stipkou soli dotuha. Vyslahane bielka opatrne, ale dokladne zamiesame do zltkov. Cesto vylejeme na plech vylozeny papierom na pecenie a pecieme pri teplote 190 stupnov C cca 20 minut. Nevysujeme zbytocne piskotu.Stiahneme z piskoty papier a vratime ju spat do plechu. Este teplu potrieme dzemom. Lepsie sa rozotiera dzem na teplu piskotu.
    Kokosova plnka:
    mlieko s cukrom a cerou zahrievame, kym sa cukor a cera neroztopia. Potom pridame kokos a kratko povarime cca 3 minuty, kym sa mlieko trochu vyvari. Kokosova hmota sa nesmie velmi vyvarit lebo potom bude plnka sucha a bude sa rozpadavat. Este teplu plnku rozotrieme na piskotu potretu dzemom.

    Cokoladova plnka:
    Cokoladu nalameme na kocky a za staleho miesania rozpustime nad parou. Miska sa nesmie dotykat vody, cokolada sa moze zrazit. Rozpustenu cokoladu odozime bokom. Nad parou slahame vajcia, cukor a kakao. Ked masa zacne hustnut pridame ochladenu, ale stale tekutu cokoladu. Este spolu slahame do uplneho zhustnutia ( cca 5-7 minut). Odstavime z ohna a za obcasneho premiesania nechame ochladit. Maslo vyslahame a postupne pridavame ochladenu cokoladovu zmes.Maslo a cokoladova zmes musia mat rovnaku teplotu, inak hrozi, ze sa krem zrazi. Cokoladovu plnku natrieme na kokosovu a zakusok dame zachladit do chladnicky.
    Cokoladova poleva:
    Cokoladu s cerou za staleho miesania rozpustime nad parou. Nechame ochladit a polejeme nou zakusok. Mozeme ponechat iba s cokoladovou polevou, prip. ozdobit podla vlastneho uvazeni

    11. okt 2013

    @99deni kokosovo cokoladova piskota

    11. okt 2013

    @pickwick Dakujem krasne

    11. okt 2013

    @silvena niet za co 🙂

    11. okt 2013