prosim prosim recept,dakujem
Chutný koláčik.
@silvena cesto:
6 vajec
200 g krystaloveho cukru
220 g polohrubej muky
20 g kakaa
1 1/2 KL prasku do peciva
stipka soli
6 PL oleja
4 PL vody
kokosova plnka:
200 ml mlieka
125 g cery (stuzeny tuk)
200 g krystaloveho cukru
250 g struhaneho kokosu
Cokoladova plnka:
3 vajcia
200 g krystaloveho cukru
2 PL kakaa
100 g tmavej cokolady
250 g masla
Poleva:
120 g tmavej cokolady
30-50 g cery (mnozstvo zavisi od druhu cokolady, treba pridavat postupne)
Okrem toho:
dzem na potretie piskoty
Postup:
Zltka naslahame s cukrom dopenista. Pridame olej, preslahame, vodu a preslahame. Potom pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva a kakaom. Vyslahame bielka so stipkou soli dotuha. Vyslahane bielka opatrne, ale dokladne zamiesame do zltkov. Cesto vylejeme na plech vylozeny papierom na pecenie a pecieme pri teplote 190 stupnov C cca 20 minut. Nevysujeme zbytocne piskotu.Stiahneme z piskoty papier a vratime ju spat do plechu. Este teplu potrieme dzemom. Lepsie sa rozotiera dzem na teplu piskotu.
Kokosova plnka:
mlieko s cukrom a cerou zahrievame, kym sa cukor a cera neroztopia. Potom pridame kokos a kratko povarime cca 3 minuty, kym sa mlieko trochu vyvari. Kokosova hmota sa nesmie velmi vyvarit lebo potom bude plnka sucha a bude sa rozpadavat. Este teplu plnku rozotrieme na piskotu potretu dzemom.
Cokoladova plnka:
Cokoladu nalameme na kocky a za staleho miesania rozpustime nad parou. Miska sa nesmie dotykat vody, cokolada sa moze zrazit. Rozpustenu cokoladu odozime bokom. Nad parou slahame vajcia, cukor a kakao. Ked masa zacne hustnut pridame ochladenu, ale stale tekutu cokoladu. Este spolu slahame do uplneho zhustnutia ( cca 5-7 minut). Odstavime z ohna a za obcasneho premiesania nechame ochladit. Maslo vyslahame a postupne pridavame ochladenu cokoladovu zmes.Maslo a cokoladova zmes musia mat rovnaku teplotu, inak hrozi, ze sa krem zrazi. Cokoladovu plnku natrieme na kokosovu a zakusok dame zachladit do chladnicky.
Cokoladova poleva:
Cokoladu s cerou za staleho miesania rozpustime nad parou. Nechame ochladit a polejeme nou zakusok. Mozeme ponechat iba s cokoladovou polevou, prip. ozdobit podla vlastneho uvazeni
co je to za kolacik?