originál by sa to malo robiť s plieckom kt. je v celku, len sa opečie z každej strany a potom dusí, nakoniec sa vybere a pokrája na plátky, no ja som si zle mäsko vybrala tak som improvizovala
🙂 v poriadku budem 🙂 tak to je pravda, ja som vždy vyberala hrášok 🙂 😀
Pokrájané osolené a okorenené bravčové mäsko si opražíme na oleji sprudka, dáme bokom, pokrájanú cibuľu restujeme na oleji, pridáme paradajkový pretlak, podusíme pridáme pokrájanú na kocky koreňovú zeleninu (dala som mrazenú pod sviečkovú), zaliala vodou a dusila do mäkka. Dochutila som soľou. Keď už mäso bolo mäkké, pridala som sterilizovaný hrášok a pokrájané 2 kyslé uhorky, v 2 dcl mlieka som rozmiešala 2PL hladkej múky, zahustila som, dochutila som citrónom, ak moc kyslé tak cukrom, odstavila som a dala som smotanu našľahanie, zamiešala a prikryla . Vhodná príloha cestoviny