@babikamatulik Ingrediencie:
800 - 1000 g hovadzieho pliecka alebo krku
3-4 PL oleja
3 vacsie cibule
1 vacsia paprika ( ja som dala 1/2 zelenu a 1/2 zltu)
1 mensia chilli papricka, prip. feferonka ( podla vlastneho uvazenia a chuti)
2 paradajky
4 struciky cesnaku
1-2 PL paradajkoveho pretlaku
sol, korenie,
1 KL mleteho kminu
2 KL cervenej mletej papriky
1 KL majoranky
vyvar na podlievanie 100-200 ml
Postup:
Velmi jednoduchy.
Maso narezeme na vacsie kocky. Cibulu nakrajame na drobne kocky. Spenime ju na oleji. Pridame nakrajane maso. Miesame, kym sa maso zatiahne. Potom pridame sol, korenie, mlety kmin a cervenu papriku. Premiesame, prikryjeme a ohen stiahneme na minimum. Nechame restovat maso vo vlastnej stave, co najdlhsie ako je to mozne.Po zhruba dva a pol hodinach pridame na pasiky narezanu papriku,paradajky, chilli papricku, prelisovany cesnak, paradajkovy pretlak a majoranku. Paradajky narezeme do kriza a vo vriacej vode ich obarime, supku odlupneme a pokrajame na vacsie kusky. Podusime este zhruba 20 minut. Paprika nema byt rozvarena, tak , aby kusky papriky ostali v celosti. Ak by ste to predsalen prehnali s tym podlievanim, tak na zaver mozete zahustit jednym surovym zemiakom nastruhanym na jemnu kasu. Ja som nezahustovala, omacku som mala taku akurat.
dakujem velmi pekne
@babikamatulik
@babikamatulik za maličko 🙂
mozte mi napisat recept,dakujem pekne