ano 🙂 mojmu manzelovi to chuti viac ako palacinky, takze cesto : 3 vajicka, 350g hl.muky, 500ml mlieka, stipka soli, vanilkovy cukor, mineralna voda/moze nemusi, takisto aj hrozienka-najlepsie su trocha predtym namocene v rume, ak nepapaju deti/.
Najprv zmiesas mlieko s vajickami, pridavas postupne muku, trocha mineralky a ostatne veci. Do panvice si davam olej ale aj maslo.Pri strednej teplote necháme stuhnúť spodnú časť/upiect/Varechou alebo palacinkovou naberačkou rozdelíme napoly a otočíme a dvoma vidličkami potrháme masu. Trhanec stále opatrne otáčame, v žiadnom prípade nestláčame (!) až kým je hotový. Posypeme práškovým cukrom a servírujeme. My to papame najcastejsie s jablkovym pyre kde si trhanec macas, niekto so slivkovym kompotom.
Mnaaaam môžem receptik