@lucinka1552 ano do prveho dna su makke
aj ked ich mas na tacke tyzden...a v doze ak ich mas tak vydrzia 2 mesiace, uz som ich robila 3x na vianoce a vzdy dobre, dam Ti recept ?
@peeco Ano poprosím recept, ja stale najdem nejakí iný a stale su tvrde ☹ a viem že je recept aj taký čo su od začiatku mäkke a nestvrdnú vôbec...super ked máš taký 🙂 dakujem
Najlepšie vianočné medovníčky
60dkg hl. múka, 25dkg praškový cukor, 15dkg palmarín, 1kavová lyžica sódy bikarbóny, 4 celé vajcia, 4 polievkové lyžice medu , 1 pernikový prášok do pečiva/pernikové korenie/.
Všetko spolu zmiešame, spravime cesto, ktoré necháme v chladničke 12 hodín.
Vykrajujeme 4-5 mm, riedko ukladáme na plech
Pečieme pri teplote 180 stupnov, 5-6 minút.
Po upečení potrieme ihneď rozšľahaným celým vajíčkom.
SNEH na zdobenie: 2 bielky, 35dkg prášk. cukru + 2 lyžice solamylu.- originál
Ja podľa seba som zistila, že kľudne stačí jedno pielko a polovica práš. cukru čo je v originále a solamyl ani nedávam, tak skús už ako uznáš za vhodné 🙂
@peeco díki si poklad 🙂
@lucinka1552 nieje zaco kedykolvek 🙂
@peeco bielko a cukor vyšľahať nad parou?
a pridávaš aj potravinárske farbivo?
@lucinka1552 nie nad parou normalne v miske... potom to davam do takeho sacka takeho hrubsieho a na jednom konci odstrihnem..a. ide to pekne naposledy som skusala farebne ale je s tym velka piplacka...mala som viacero sackou s tym bielkom a dala som tam trocha farby ...ale uz to nebudem takto robit kedze je to zdlhave a chce to pevne nervy 🙂
len vyšľahať. ok chapem 🙂
máš na perníčky racept taký čo perníčky vôbec nestvrdnú?