14 / 190
    vianočné medovníčky

    máš na perníčky racept taký čo perníčky vôbec nestvrdnú?

    12. aug 2013
    peeco
    autor

    @lucinka1552 ano do prveho dna su makke
    aj ked ich mas na tacke tyzden...a v doze ak ich mas tak vydrzia 2 mesiace, uz som ich robila 3x na vianoce a vzdy dobre, dam Ti recept ?

    12. aug 2013

    @peeco Ano poprosím recept, ja stale najdem nejakí iný a stale su tvrde ☹ a viem že je recept aj taký čo su od začiatku mäkke a nestvrdnú vôbec...super ked máš taký 🙂 dakujem

    12. aug 2013
    peeco
    autor

    Najlepšie vianočné medovníčky

    60dkg hl. múka, 25dkg praškový cukor, 15dkg palmarín, 1kavová lyžica sódy bikarbóny, 4 celé vajcia, 4 polievkové lyžice medu , 1 pernikový prášok do pečiva/pernikové korenie/.
    Všetko spolu zmiešame, spravime cesto, ktoré necháme v chladničke 12 hodín.
    Vykrajujeme 4-5 mm, riedko ukladáme na plech
    Pečieme pri teplote 180 stupnov, 5-6 minút.
    Po upečení potrieme ihneď rozšľahaným celým vajíčkom.

    SNEH na zdobenie: 2 bielky, 35dkg prášk. cukru + 2 lyžice solamylu.- originál
    Ja podľa seba som zistila, že kľudne stačí jedno pielko a polovica práš. cukru čo je v originále a solamyl ani nedávam, tak skús už ako uznáš za vhodné 🙂

    12. aug 2013

    @peeco díki si poklad 🙂

    12. aug 2013
    peeco
    autor

    @lucinka1552 nieje zaco kedykolvek 🙂

    12. aug 2013

    @peeco bielko a cukor vyšľahať nad parou?

    12. aug 2013

    a pridávaš aj potravinárske farbivo?

    12. aug 2013
    peeco
    autor

    @lucinka1552 nie nad parou normalne v miske... potom to davam do takeho sacka takeho hrubsieho a na jednom konci odstrihnem..a. ide to pekne naposledy som skusala farebne ale je s tym velka piplacka...mala som viacero sackou s tym bielkom a dala som tam trocha farby ...ale uz to nebudem takto robit kedze je to zdlhave a chce to pevne nervy 🙂

    12. aug 2013

    len vyšľahať. ok chapem 🙂

    12. aug 2013