@adsumus 😀 ...ani sa nepytaj... lepsie zrobis ak si nejaky najdes...tieto boli take bez zemiakov... 600 ml. mlieka , 60 g masla ...a asi 600 g polohrubej muky.... cesto sa mi vsak nezdalo tak som tam dupla este 2 vajcia a dosypala hrubu muku kym sa to nedalo ako tak chytit a zabalit... ked sa mi podarilo urobit gulu tak som ju este obalila v hrubej muke nech sa nelepy ....slivky som mala niektore kysle tak som ich posypala praskovym cukrom... potom uz len sup do hrnca s osoleniu horucou vodou.... ( vcera som si nasla na nete recept bez zemiakov a dnes som ho uz nevedela najst tak som takto improvizovala.... ) Drobec "zozral" na obed dve gule takze asi spokojnost.... 🙂
@pectore To ja už viem aj celkom odhadnúť, lebo pred tým ako sme mali malú, sme boli spolu asi 5 rokov a dosť často som varila a rada, vykrmila som muža o 15 kilo, ale on bol veľmi chudý, akurát slivkové knedle nie a nie urobiť chutné. Múčne jedlá mi nejdú, ani závin neviem urobiť dobrý. Halušky až teraz som sa vypracovala, z hladkej múky. Momentálne varím výlučne rýchlo kuchynu. Americké zemiaky, mäso na šťave, polievky z mrazenej zeleniny.
Dodaj recept, to už je aj na mňa moc.