@kvieta tak je to trocha komplikovane... najprv treba zalozit kvasok trva to cca týžden kym je dobry... postupovala som podla tohoto receptu: http://www.maskrtnica.cz/komunitni-kvaseni/ a potom som si nasla tento recept na chleba... http://varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-chlie... ... bez zarezov... na spodok rury som dala do nadobu s vodou a nechala ju tam cez cele pecenie....pred dopecenim cca 10 min som ho potrela slanou vodou..a 5 min pred koncom tak isto......ked som ho vybrala tak som ho nechala chladnut zabaleny v uterke.... a chleba je na svete... chlap si ho pochvaluje tak asi budem v pokusoch pokracovat.... ale dlho trvalo kym somsa k peceniu kvaskoveho chleba odhodlala s vypestovania kvasku som mala celkom strach... ale tak zatial sa zda ze to ide dobre...
To si piekla pol na pol z bielej a raznej muky, ako sa pise v recepte? Vyzera velmi bielo, myslela som si, ze je cisto biely.
inak, da sa kvasok zohnat uz aj hotovy. http://www.kvasok.sk/kvaskova-mapa/
Hoď sem recept, vyzerá skvele.