@kalianka no kupila som si "domace" mlieko... mame u nas taky obchod kde sukromnik vozi 2X do týždna .... 1 liter mlieka som zahriala na 80stupnou ...aby nevrel... nechala ochladit tak na 40 potom som pridala 3-4 polievkove lizice jagurtu so živou kulturou..premiesala...rozliala do flias(sterlizovala som ich preistotu)....flase dala do sacku a zabalila do uterakov... robila som to vecer... nechala som to cca 12 hodin stat na izbovej teplote (zabalene v uterakoch)... po 12 hodianch som to dala cca na 3- 4 hodky do chladnicky... a potom som sla kostovat... ale vravim je troska redsi nez som si predstavovala...(ale tak kapnem božsku...teplotu pri akej sa to ma robit sice viem ale robila som to od oka... musim si uz kupit teplomer na varenie... ked to budem robit presne hadam to bude take ako si predstavujem... aj takto od oka je to poživatelne
super dakujem, tiez som skusala ale chce to asi aj dobry jogurt...
@zdenkakremenova 2 koment z vrchu je recept...
kolko jogutu vyšlo z 1 litra mliečka?
@danka40 robila som dvakrat a pouzivala som zakazdym iný....len treba taky aby mal zive kultury.....ja uz si nepametam ten nazov jogurtu... robia to ludia aj s aktivie.....ja som v jednote kupila nejaky tradicny "zrejuci v kelímku"... ale tak lepsi mi vysiel s ovcieho jogurtu so specializovanej predajne....ale tak jeden cca 150 ml staci na 1 liter... no u nas nevydrzal dlhsie ako 3 dni takze nemam dlhsie odskusane ci vydrzí.... vzdy ked spravym tak si dame take jogurtovejsie dni....
Ja robím tak, že prevarím mlieko z mliekomatu, nechám vychladnúť tak, aby som v ňom udržala prst, potom rozmiešam jeden Bio Hollandiu biely /jeden jogurt na 2L mlieka/ a rozlejem do pohárikov. Zaviečkujem a zabalím do deky. Nechám do rána chladnúť v deke. Ráno je hotový. Najlepší je druhý deň z chladničky 🙂 A spotrebu mám odskúšanú do 6 dní. Ale nerobím do skla ale do Avent via pohárikov, tak možno v skle by vydržal ešte dlhšie 🙂
ja mam na to jogurtovac, mama mi vravi, ze je to totalna hlupost,nevravim, ze nie, ved sa to da urobit aj takto po domacky ako tu zienky vyssie pisu,ale ja som sa k tomu nijako nemala a odkedy mam jogurtovac, robim domace jogurty pravidelne..tak sa to hadam aj oplatilo. 🙂
Šikovnáááá, tiež robím podobný. Dávam dve activie na 1,5 l mlieka... po pridaní jogurtu, ako ty píšeš, dám do rúry, ktorú som vyhriala na 50 stupňov - LEN. Zavriem a vypnem rúru. A za 5 - 6 hodín sa už môže dávať do chladničky a super, taký ako tvoj...
@marianna76 Tiež dávam do rúry, ale vyhrejem na 60-70°C. Na 2 litre dávam jeden jogurt a jednu kyslú smotanu, je super hustý 🙂
@yyyyanula no, tak dakedy skúsim aj kxslú smotanu pridať.. a trúbu dávam 50 kôli tým potvorkám v jogurte
ahoj, ja nerobievam z celeho jogurtu, ale kupujem len bakterie zmrazene v prasku. na jogurte moc nie je co pokazit. milujem takyto domaci, kyslasty a redsi.
@kesika na kolko avent poharikov (ktorych? malych? velkych?) ti to vyjde? dakujem
@anuskaaprazko Vychádza mi to na 10-12 tých 150ml
@kesika z tych 2 litrov mlieka?
@anuskaaprazko Áno. 2L mlieka a jeden jogurt.
recept?