5 / 207
    domáci jogurt - môj prvý pokus

    recept?

    22. júl 2013
    pectore
    autor

    @kalianka no kupila som si "domace" mlieko... mame u nas taky obchod kde sukromnik vozi 2X do týždna .... 1 liter mlieka som zahriala na 80stupnou ...aby nevrel... nechala ochladit tak na 40 potom som pridala 3-4 polievkove lizice jagurtu so živou kulturou..premiesala...rozliala do flias(sterlizovala som ich preistotu)....flase dala do sacku a zabalila do uterakov... robila som to vecer... nechala som to cca 12 hodin stat na izbovej teplote (zabalene v uterakoch)... po 12 hodianch som to dala cca na 3- 4 hodky do chladnicky... a potom som sla kostovat... ale vravim je troska redsi nez som si predstavovala...(ale tak kapnem božsku...teplotu pri akej sa to ma robit sice viem ale robila som to od oka... musim si uz kupit teplomer na varenie... ked to budem robit presne hadam to bude take ako si predstavujem... aj takto od oka je to poživatelne

    22. júl 2013

    super dakujem, tiez som skusala ale chce to asi aj dobry jogurt...

    22. júl 2013
    pectore
    autor

    @kalianka ja som pouzila ovci jogurt ...ten kelimok na fotke je z oreginal z toho jogurtu...

    22. júl 2013

    @pectore ja ked robim tak na cely liter mlieka davam jeden cely jogurt mozno aj preto si to mala redsie lebo mne pekne zhustol

    24. júl 2013
    pectore
    autor

    @naty1987 vyskusam teraz dat cely...

    24. júl 2013

    @pectore a ja som to mala v hrnci s teplou vodou ked vychladla trocha som zapla plynak a ked bola zas tepla vypla som ho za 5 h bol jogurt hotovy a husty no hned isiel do chladnicky a papal sa az dalsi den 🙂

    24. júl 2013
    Komentár bol odstránený
    pectore
    autor

    @naty1987 dnes alebo zajtra skusim taký recept na jogurt s rurou budem piect chlieb tak ked bude rura chladnut tak to tam strcim a necham do rana... ale aj ten tvoj tip je super

    24. júl 2013
    pectore
    autor

    @zdenkakremenova 2 koment z vrchu je recept...

    3. aug 2013

    kolko jogutu vyšlo z 1 litra mliečka?

    5. aug 2013
    pectore
    autor

    1 liter jogurtu 🙂
    @danka40

    5. aug 2013

    @naty1987 aký velký je ten jogurt na 1 liter mliečka? aký kupuješ? dakujem

    5. aug 2013

    @pectore ako rýchlo sa musí zjesť?

    5. aug 2013
    pectore
    autor

    @danka40 robila som dvakrat a pouzivala som zakazdym iný....len treba taky aby mal zive kultury.....ja uz si nepametam ten nazov jogurtu... robia to ludia aj s aktivie.....ja som v jednote kupila nejaky tradicny "zrejuci v kelímku"... ale tak lepsi mi vysiel s ovcieho jogurtu so specializovanej predajne....ale tak jeden cca 150 ml staci na 1 liter... no u nas nevydrzal dlhsie ako 3 dni takze nemam dlhsie odskusane ci vydrzí.... vzdy ked spravym tak si dame take jogurtovejsie dni....

    5. aug 2013

    Ja robím tak, že prevarím mlieko z mliekomatu, nechám vychladnúť tak, aby som v ňom udržala prst, potom rozmiešam jeden Bio Hollandiu biely /jeden jogurt na 2L mlieka/ a rozlejem do pohárikov. Zaviečkujem a zabalím do deky. Nechám do rána chladnúť v deke. Ráno je hotový. Najlepší je druhý deň z chladničky 🙂 A spotrebu mám odskúšanú do 6 dní. Ale nerobím do skla ale do Avent via pohárikov, tak možno v skle by vydržal ešte dlhšie 🙂

    5. aug 2013

    @kesika dakujem... to je recept pre mna... vdaka

    5. aug 2013

    @danka40 Vyjde mi z toho 12 tých pohárikov 🙂 Nech sa vydarí!

    5. aug 2013

    ja mam na to jogurtovac, mama mi vravi, ze je to totalna hlupost,nevravim, ze nie, ved sa to da urobit aj takto po domacky ako tu zienky vyssie pisu,ale ja som sa k tomu nijako nemala a odkedy mam jogurtovac, robim domace jogurty pravidelne..tak sa to hadam aj oplatilo. 🙂

    21. aug 2013

    Šikovnáááá, tiež robím podobný. Dávam dve activie na 1,5 l mlieka... po pridaní jogurtu, ako ty píšeš, dám do rúry, ktorú som vyhriala na 50 stupňov - LEN. Zavriem a vypnem rúru. A za 5 - 6 hodín sa už môže dávať do chladničky a super, taký ako tvoj...

    @danka40

    @kalianka

    21. aug 2013

    @marianna76 Tiež dávam do rúry, ale vyhrejem na 60-70°C. Na 2 litre dávam jeden jogurt a jednu kyslú smotanu, je super hustý 🙂

    30. aug 2013

    @yyyyanula no, tak dakedy skúsim aj kxslú smotanu pridať.. a trúbu dávam 50 kôli tým potvorkám v jogurte

    31. aug 2013

    ahoj, ja nerobievam z celeho jogurtu, ale kupujem len bakterie zmrazene v prasku. na jogurte moc nie je co pokazit. milujem takyto domaci, kyslasty a redsi.

    22. sep 2013
    pectore
    autor

    @briketa a kde kupujes tie bakterie a jak sa to vola?...

    23. sep 2013

    @pectore, nie som na Slovensku. ALe nazov to ma normalne jogurtova kultura

    23. sep 2013

    @kesika na kolko avent poharikov (ktorych? malych? velkych?) ti to vyjde? dakujem

    4. okt 2013

    @anuskaaprazko Vychádza mi to na 10-12 tých 150ml

    4. okt 2013

    @kesika z tych 2 litrov mlieka?

    4. okt 2013

    @anuskaaprazko Áno. 2L mlieka a jeden jogurt.

    4. okt 2013

    @pectore @briketa tie baktérie v prášku sa dajú kúpiť aj u nás, ale ta cena... to je jeden sáčok na jedno použitie, či?

    9. jan 2014