pavle
3. júl 2017
4194 

Z Lignano Sabbiadoro do Benátok

Ak ste na dovolenke v Taliansku, v mestečku Lignano Sabbiadoro  a chceli by ste navštíviť Benátky, podľa mojej skúsenosti najvhodnejšie je do Benátok cestovať vlakom. Na vlak potrebujete nastúpiť v mestečku Latisana, ktoré je vzdialené asi 17km / 20min./ od Lignana Sabbiadoro.

Zaparkovať sa dá  na veľkom bezplatnom parkovisku pri autobusovej stanici, adresa: Via Tisanella ,33053 Latisana UD/súradnice 45.776141,13.001688/

Hneď oproti autobusovej stanici je vlaková, čiže cca o 5 min. pešo podchodom ste na vlakovej stanici Latisana- Lignano- Bibione .

Na vlakovej stanici si v automate na lístky zakúpite cestovný lístok, ktorý stál v čase písania tohto príspevku 7,10EUR na jednosmernú cestu ,pre 1 dospelú osobu. Deti majú podľa veku zľavy. Zakúpený cestovný lístok, si treba ešte pred nástupom do vlaku označiť na stanici. Sú to podobné označovače ako u nás v električkách. Odchody vlakov cez pracovné dni prikladám, vlaky chodia takmer každú hodinu.

Cesta z Latisany do Benátok na stanicu Venezia S.Lucia trvá priemerne 1:06hod.Po vystúpení z vlaku môžete ísť do centra na Piazza San Marco pešo, čo je asi hodina až hodina a pol, v závislosti od rýchlosti a zastávok alebo sa odveziete vodným autobusom, ktorý sa volá Vaporetto-cena bola 7,50EUR jeden smer, pre jednu osobu, rovnakú cenu platilo aj 6-ročné dieťa. Lístok sa taktiež vopred, pred nástupom na vodný autobus označuje. Vaporetto vás odvezie po Canal Grande, ktorý má dĺžku cca 4km.Ešte by som mohla spomenúť väčšie dostupné gondoly-Traghetto, ktoré však Canal len križujú, treba nájsť najbližšie Traghetto mólo a nechať sa odviezť na druhú stranu,kde sa vojde až  12osôb a cena je približne 2 Eura, sú teda jediným lacným spôsobom, ako cestovať gondolou, tie menšie slávne benátske gondoly sú pre 2-6 osôb a stoja okolo 80EUR-jedna cesta na tridsať minút, za každých 15 navyše zaplatíte 40 eur. 

Mapa Benátok

dobry den, neviete, ci by bolo mozne ist do benatok vlakom aj zo SR?

3. júl 2017
pavle
autor

Dobrý deň, pokiaľ viem z Bratislavy sa dá do Benátok autobusom, ale z Viedne aj vlakom.

5. júl 2017

Začni písať komentár...

Odošli