pavle
10. mar 2018
275 

Jarná lyžovačka pre deti do 10 rokov za 3 eura

Vyberali sme rodinnú lyžovačku na jarné prázdniny so 7-ročným dieťaťom z ponuky stránky skisport.com. s predstavou, aby to stredisko bolo približne 3 -3,5 hod. cesty autom z Bratislavy a pritom s kvalitnými podmienkami alpského strediska.
Výber padol na strediská  Hinterstoder a Wurzeralm, ktoré sa nachádzajú v Hornom Rakúsku, približne 332km z Bratislavy. Deti do 10 rokov majú /je nutné doložiť to dokladom/ v sprievode dospelej osoby celodenný skipas za 3€ /karta sa volá Schneemannkarte/.
S jedným skipasom je možné lyžovať v obidvoch strediskách, ktoré spolu ponúkajú 62 kilometrov zjazdoviek, hoci nevýhodou je vzdialenosť medzi nimi/ cca 28km/.

Stredisko Hinterstoder je väčšie, je tam približne o polovicu viac lanoviek/vlekov ako v stredisku Wurzeralm Modrých je 30% a červených 45% zjazdoviek. Nadmorská výška: údolie -vrchol /600m-2000m/.

V stredisku Wurzeralm je asi 50% zjazdoviek modrých . Nadmorská výška údolie-vrchol /810m-1870m/ a premáva tu vraj najrýchlejšia pozemná lanovka na svete.

Na svoje si prídu deti ,ktoré začínajú a to v Sunny Kids parkoch, pre zdatných lyžiarov je v stredisku Hinterstoder zjazdovka svetového pohára a pre freeriderov množstvo voľných terénov. Taktiež si tu môžete vyskúšať snežnice, bežky, skitouring, zimné vystupy na vyhliadkové vrcholy.

Ubytovaní sme boli cez booking.com v hoteli s fungujúcou farmou Ferienhotel Gut Enghagen,na 75hektarovom pozemku s lesmi a lúkami. Staré tradície a zvyky tu udržuje už tretia generácia majiteľov. Hotel je pre rodiny s deťmi určite zaujímavý aj mimo zimy,protože ponúka vonkajší bazén ,spomínanú farmu a jazdenie na koníkoch.

Začni písať komentár...

Odošli