Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    patricijkaa
    Správa bola zmenená    2. feb 2020    

    Milujem víkendy na našej chate 🥰 spálňu mam najradšej, lebo je zatiaľ prvá úplne dokončená 😁

    (2 fotky)
    patricijkaa
    28. jan 2017    Čítané 6418x

    NAJLEPŠIA ČOKOLÁDOVÁ TORTA S MANDARINKAMI (BEZ MÚKY, BEZ CUKRU)

    Táto torta je jedna z mojich najobľúbenejších, chutí priam podmanivo 🙂 Zajtra je nedeľa a teda ideálny čas na niečo príjemne hriešne, čo tak skúsiť túto čokoládovú tortu? 🙂

    Budete potrebovať:

    1. Korpus:                                         

    • 5 vajec
    • 120 g čokolády (70 % kakaa)
    • 50 g masla alebo kokosového oleja
    • 2 ČL prášku do pečiva s vínnym kameňom
    • 500 g jemného plnotučného tvarohu
    • 1 PL medu

    2. Mandarinková poleva:

    • 5 mandariniek
    • 1 PL kokosového sirupu alebo medu
    • ½  ČL mletého badyánu
    • mandarinky na ozdobu

    3. Postup:

    Najprv si zapnite rúru na 180 °C. Keď si chcete uľahčiť prácu, vložte čokoládu s maslom do keramickej misky na dno rúry. Čokoláda s maslom sa roztopia, no môžete postupovať aj klasicky a roztopiť ich nad parou. V rúre ich treba sledovať a včas vybrať. Zatiaľ si vajcia rozdeľte na žĺtky a bielky. Bielky vyšľahajte do tuhej peny. Žĺtky tiež šľahajte, kým nezískate krémovú konzistenciu. Medzitým si vyberte čokoládu s maslom z rúry, vlažné ich vmiešajte k žĺtkom a stierkou spojte do jednotnej hmoty. Pridajte aj polovicu snehu s práškom do pečiva a jemne zapracujte. Pridajte aj druhú polovicu a po vymiešaní vylejte do malej tortovej formy s priemerom 18 cm. Môžete použiť aj väčšiu formu, no budete mať nižší koláč a zrejme sa nebude dať rozkrojiť na dve časti. Formu vysteľte papierom na pečenie tak, že papier uzavriete do formy. Okraje nemusíte vystlať papierom, po upečení nožom orežte koláč a tak ho oddeľte od formy. Pečte na 180 °C 15-20 minút, skontrolujte špáradlom. Zatiaľ si vymiešajte tvaroh s medom. Tortu hneď po upečení vyberte, orežte okraje, preklopte na ruku a stiahnite papier na pečenie. Nechajte trochu vychladnúť, rozrežte na dve časti a naplňte tvarohom. Nedávajte viac sladidla, mandarinková poleva bude sladká. Mandarinky odšťavte alebo pomixujte a preceďte. Šťavu prelejte do panvice a zohrievajte na prudkom ohni. Keď začne bublať, primiešajte med a badyán, ten nevynechajte, chutí neopísateľne, no ani to s ním neprežeňte, lebo je aromatický. Omáčka sa vám po pár sekundách zredukuje. S prípravou mandarinkovej polevy je vhodné počkať do fázy, keď budete mať korpusy naplnené, lebo rýchlo zhustne a museli by ste ju potom znova zohriať, aby sa dala vyliať na tvaroh. Tortu ozdobte zredukovanou mandarinkovou šťavou a mandarinkami. Môžete hneď servírovať alebo nechať cez noc v chladničke. Ani na druhý deň nebude korpus mokrý.

    Tip: Ovocie si môžete zvoliť akékoľvek. Vhodné sú aj pomaranče alebo drobné ovocie (čučoriedky, ríbezle, jahody) .