NAJLEPŠIA ČOKOLÁDOVÁ TORTA S MANDARINKAMI (BEZ MÚKY, BEZ CUKRU)
Táto torta je jedna z mojich najobľúbenejších, chutí priam podmanivo 🙂 Zajtra je nedeľa a teda ideálny čas na niečo príjemne hriešne, čo tak skúsiť túto čokoládovú tortu? 🙂
Budete potrebovať:
1. Korpus:
2. Mandarinková poleva:
3. Postup:
Najprv si zapnite rúru na 180 °C. Keď si chcete uľahčiť prácu, vložte čokoládu s maslom do keramickej misky na dno rúry. Čokoláda s maslom sa roztopia, no môžete postupovať aj klasicky a roztopiť ich nad parou. V rúre ich treba sledovať a včas vybrať. Zatiaľ si vajcia rozdeľte na žĺtky a bielky. Bielky vyšľahajte do tuhej peny. Žĺtky tiež šľahajte, kým nezískate krémovú konzistenciu. Medzitým si vyberte čokoládu s maslom z rúry, vlažné ich vmiešajte k žĺtkom a stierkou spojte do jednotnej hmoty. Pridajte aj polovicu snehu s práškom do pečiva a jemne zapracujte. Pridajte aj druhú polovicu a po vymiešaní vylejte do malej tortovej formy s priemerom 18 cm. Môžete použiť aj väčšiu formu, no budete mať nižší koláč a zrejme sa nebude dať rozkrojiť na dve časti. Formu vysteľte papierom na pečenie tak, že papier uzavriete do formy. Okraje nemusíte vystlať papierom, po upečení nožom orežte koláč a tak ho oddeľte od formy. Pečte na 180 °C 15-20 minút, skontrolujte špáradlom. Zatiaľ si vymiešajte tvaroh s medom. Tortu hneď po upečení vyberte, orežte okraje, preklopte na ruku a stiahnite papier na pečenie. Nechajte trochu vychladnúť, rozrežte na dve časti a naplňte tvarohom. Nedávajte viac sladidla, mandarinková poleva bude sladká. Mandarinky odšťavte alebo pomixujte a preceďte. Šťavu prelejte do panvice a zohrievajte na prudkom ohni. Keď začne bublať, primiešajte med a badyán, ten nevynechajte, chutí neopísateľne, no ani to s ním neprežeňte, lebo je aromatický. Omáčka sa vám po pár sekundách zredukuje. S prípravou mandarinkovej polevy je vhodné počkať do fázy, keď budete mať korpusy naplnené, lebo rýchlo zhustne a museli by ste ju potom znova zohriať, aby sa dala vyliať na tvaroh. Tortu ozdobte zredukovanou mandarinkovou šťavou a mandarinkami. Môžete hneď servírovať alebo nechať cez noc v chladničke. Ani na druhý deň nebude korpus mokrý.
Tip: Ovocie si môžete zvoliť akékoľvek. Vhodné sú aj pomaranče alebo drobné ovocie (čučoriedky, ríbezle, jahody) .