@miroslavhronecml nič zložité, popíšem stručne:
množstvá dávam od oka
vopred si namočím fazuľku do vody, vždy večer, ak na druhý deň budem variť..
keď už idem fazuľu variť, zlejem vodu a nalejem čistú (potom toľko nenadúva), hodím do hrnca 2-3 bobkové listy, cca 3 guličky nového korenia a okolo 10 guličiek čierneho celého, mletú rascu, soľ... ak chcete pridať údené rebrá, tak hneď na začiatku s fazuľou... a nechám variť... keď je fazuľa polomäkká, pridám očistené a na kocky nakrájané zemiaky a dolejem mlieko... ochutím podľa potreby a varím, kým fazuľa nezmäkne úplne spolu so zemiakmi. zahustím hladkou múkou rozhabarkovanou v smotane, ak nie je smotana, kľudne v mlieku... ešte cvhíľu povarím a odstavím, potom ochutím octom, ja dávam jablčný, ale môžete kľudne obyčajným alebo citrónom 🙂
Môžem poprosiť recept