@cica120 No pre mňa to nie je veľký rozdiel, môj muž tiež nemá s tým problém a chutia mu, ani nezistil, že sú z kelu. Rozdiel je však hlavne v tom, že pri zemiakových som naučená, že sú mastné a pečieme ich na panvici, tieto som piekla v rúre na papieri, takže sú také diétnejšie a pre mňa aj chutnejšie. 🙂
recept na toto množstvo:
Polovicu kelu som si predvarila vo vode maximálne tých 10 minút. Ochutila som soľou, mčk, mletou rascou. Precedila a dala do misky, zmiešala s 1 vajíčkom, pridala majoránku, ak treba, tak ešte soľ, korenie a rascu, to už každý podľa svojej chuti. Prisypala som múku, aby malo cesto takú riedko-tuhú konzistenciu, aby nebolo ani tuhé, ale aby sa ani neroztekalo, keď budete robiť placky. Ja pečiem placky v rúre na plechu, ktorý si vysteliem papierom na pečenie, pri 180°ich pečiem tých 35-40min, kým nezačnú chytať peknú hnedú farbu.
Mozem sa spytat??je moc citit ten rozdiel od zemiakov?? 🙂))