Kuracie stehná bez kože a kosti (alebo prsia) naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na panvici na troške oliv. oleja z oboch strán. Opečené mäso preložíme do zapekacej misy, prisáme vrstvu nastrúhanej Nivy a na syr uložíme na kolieska pokrájanú a osolenú cuketu. Potom cuketu potrieme prelisovaným cesnakom. Na vrch uložíme na kolieska nakrájanú mozzarellu a ja som pridala ešte 4 plátky Eidamu 30% . Podlejeme troškou vody a zapekáme v rúre, kým nám syr nezačne chytať hnedú farbu. Môžeme jesť samotné alebo so szeleninovým šalátom.
recept:
600g kuracie stehná bez kože a kosti
soľ, korenie čierne mleté
cesnak 2 strúčiky
200g cukety
100g syru Niva
120g mozzarelly
oliv. olej
Kuracie stehná bez kože a kosti (alebo prsia) naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na panvici na troške oliv. oleja z oboch strán. Opečené mäso preložíme do zapekacej misy, prisáme vrstvu nastrúhanej Nivy a na syr uložíme na kolieska pokrájanú a osolenú cuketu. Potom cuketu potrieme prelisovaným cesnakom. Na vrch uložíme na kolieska nakrájanú mozzarellu a ja som pridala ešte 4 plátky Eidamu 30% . Podlejeme troškou vody a zapekáme v rúre, kým nám syr nezačne chytať hnedú farbu. Môžeme jesť samotné alebo so szeleninovým šalátom.