400g varených zemiakov 2 konzervy tuniaka v oleji 1 šálka na hrubšie postrúhaného Eidamu 1 lyžica petržlenovej vňate 1 malá konzerva sterilizovaného hrášku 1 vajce strúhanka, múka a 2 vajcia na obaľovanie soľ mleté čierne korenie
Zemiaky uvaríme do mäkka. Ešte teplé ich roztlačíme, pridáme tuniaka, hrášok, vajce, nastrúhaný syr, soľ, korenie a petržlenovú vňať. Dobre spolu premiešame a necháme postáť v chladničke aspoň 30 min. Z vychladenej zmesi tvarujeme malé karbonátky, ktoré potom obalíme v múke, vajci a v strúhanke. Vypražíme na rozpálenom oleji do chrumkava z oboch strán.
Potrebujeme:
400g varených zemiakov
2 konzervy tuniaka v oleji
1 šálka na hrubšie postrúhaného Eidamu
1 lyžica petržlenovej vňate
1 malá konzerva sterilizovaného hrášku
1 vajce
strúhanka, múka a 2 vajcia na obaľovanie
soľ
mleté čierne korenie
Zemiaky uvaríme do mäkka. Ešte teplé ich roztlačíme, pridáme tuniaka, hrášok, vajce, nastrúhaný syr, soľ, korenie a petržlenovú vňať. Dobre spolu premiešame a necháme postáť v chladničke aspoň 30 min. Z vychladenej zmesi tvarujeme malé karbonátky, ktoré potom obalíme v múke, vajci a v strúhanke. Vypražíme na rozpálenom oleji do chrumkava z oboch strán.