Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na pásiky nakrájanú slovenskú salámu, pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu a pár minút opekáme. Potom posypeme mletou paprikou, podlejeme vývarom (alebo vodou) a na miernom plameni varíme. Po 5 minútach varenia do hrnca vložíme kolieska nakrájaného póru, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať a oregano, podľa potreby dolejeme vývar a varíme do mäkka. Zahustíme hladkou múkou rozšľahanou vo vode.
Dákujem veľmi ma zaujali tvoje recepty. Isto budem čerpať od teba 😉 niektoré jedlá som ešte ani nejedla vyzerajú super a určite aj vynikajúce chutia. Ďakujem
@simonkaa5 ďakujem pekne za pochvalu 🙂 snažím sa postupne písať aj stručné recepty pod fotky, ale keď toho času je tak málo... musím sa v tomto polepšiť, darmo je fotka v albume, keď človek nemá približný postup, všakže? 🙂
Potrebujeme:
500g slovenskej točenej
1 cibuľa
1 menší pór
olej
soľ
mleté čierne korenie
rasca mletá
mletá červená paprika sladká
2 strúčiky cesnaku
vývar
petržlenová vňať
oregano
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na pásiky nakrájanú slovenskú salámu, pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu a pár minút opekáme. Potom posypeme mletou paprikou, podlejeme vývarom (alebo vodou) a na miernom plameni varíme. Po 5 minútach varenia do hrnca vložíme kolieska nakrájaného póru, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať a oregano, podľa potreby dolejeme vývar a varíme do mäkka. Zahustíme hladkou múkou rozšľahanou vo vode.