Chlieb bez miesenia: 1 šálka = 2,5dcl vody 3 šálky hladkej múky 1,5 šálky vlažnej vody 0,5 čl sušeného droždia 1,5 čl soli drvená rasca alebo iné semienka
V miske spolu zmiešame najskôr suché ingrediencie, potom pridám vodu a premiešame. Zakryjeme utierkou a necháme pri izbovej teplote odpočívať 12hod. Potom cesto premiešame, zapneme rúru na 230°C a keď sa vyhreje vložíme chlieb a pečiieme ho 30min. zakrytý a potom ešte 20-30min. odokrytý (toto si treba vyskúšať, ja som ho po tých 50 min. mala vo vnútri nedopečený a 60 min. je pre mňa akurát, mojej mamine stačí piecť tých 50 min. a má ho super). Keď ho z rúry vytiahneme, potrieme ho vodou. Ja chlebík z tejto dávky pečiem v janskej mise vystlanej papierom, z tohto množstva tam pekne pasuje a má pekný tvar.
@jukov Odporúčam určite, robila som už aj všelijaké obmeny, menila som rôzne zdravšie múky, pridala som už aj semienka všetkých druhov, dokonca som už aj zpiekla doň údenú klobásku a vždy bol výborný. 🙂
Chlieb bez miesenia:
1 šálka = 2,5dcl vody
3 šálky hladkej múky
1,5 šálky vlažnej vody
0,5 čl sušeného droždia
1,5 čl soli
drvená rasca alebo iné semienka
V miske spolu zmiešame najskôr suché ingrediencie, potom pridám vodu a premiešame. Zakryjeme utierkou a necháme pri izbovej teplote odpočívať 12hod. Potom cesto premiešame, zapneme rúru na 230°C a keď sa vyhreje vložíme chlieb a pečiieme ho 30min. zakrytý a potom ešte 20-30min. odokrytý (toto si treba vyskúšať, ja som ho po tých 50 min. mala vo vnútri nedopečený a 60 min. je pre mňa akurát, mojej mamine stačí piecť tých 50 min. a má ho super). Keď ho z rúry vytiahneme, potrieme ho vodou.
Ja chlebík z tejto dávky pečiem v janskej mise vystlanej papierom, z tohto množstva tam pekne pasuje a má pekný tvar.