15 / 143
    kurací perkelt
    patkaaa
    autor

    recept:
    Na troške oleja orestujem na malé kúsky nakrájanú 1 cibuľu, potom pridám kuracie mäso (zvyknem dávať stehná, ale keďže som práve doma nemala, použila som prsia), ochutím soľou, mletým korením a mletou červenou paprikou, krátko orestujem a podlejem vodou alebo vývarom, ak je poruke. Prikryté dusím, domäkka. Keď je mäso mäkké, vyberiem ho a zahustím omáčku zátrepkou z vody a múky. Ak dám prsia nakrájané na kocky, tak mäso nevyberám, iba celé stehná, aby sa mi pri miešaní celé nerozpadli. Krátko povarím a pridám smotanu na varenie. Keď zovrie, vypnem sporák a nechám dôjsť, mäso vložím späť.
    Halušky robím z 1 vajíčka, polohrubej múky a vody, varím v slanej vode.

    14. jún 2015