1 / 143
    bratislavské pliecko s domácou knedľou
    patkaaa
    autor

    Bratislavské pliecko
    Potrebujeme:

    bravčové pliecko
    koreňová zelenina
    hrášok
    kyslé uhorky
    smotana na varenie
    mlieko alebo voda a hl. múka na zahustenie
    soľ
    korenie
    vegeta
    cukor
    ocot

    Do vody dám variť br. pliecko (vcelku) a varím domäkka. Potom ho vyberiem a do vývaru pridám nakrájanú koreňovú zeleninu, akú mám doma a varím, neskôr pridám hrášok a nakrájané kyslé uhorky. Pridám soľ, korenie, vegetu. Keď je zelenina mäkká, pridám smotanu a omáčku zahustím, ja robím zátrepku z mlieka a hl. múky. Dochutíme podľa seba, ja robím túto omáčku na sladko-kyslo. Do hotovej omáčky vložím už uvarené mäso.

    31. mar 2015
    patkaaa
    autor

    @patkaaa Jaj a mäso si najskôr sprudka opečiem na troche oleja zo všetkých strán.

    31. mar 2015

    mali sme v nedelu🙂

    1. apr 2015

    ahoj...chcem sa len opýtať...pred tým ako dáš do vody, tak to teda z prudka opečieš? pochopila som to správne? ďakujem 🙂

    20. jan 2016
    patkaaa
    autor

    @lufa777 áno, presne tak, nech sa mäsko trošku zatiahne 🙂

    20. jan 2016

    Dakujem ☺

    20. jan 2016

    Mnaaam, urcite v blizkej dobe urobim 🙂

    19. mar 2016
    patkaaa
    autor

    @jeanka86 ani ja som veru už dlhšie nerobila 🙂

    19. mar 2016

    @patkaaa nemožem dať mrazenu zeleninu?

    30. mar 2016
    patkaaa
    autor

    @kvet1 ale určite áno 🙂 len určite potom dať aj sterilizované uhorky, raz som na ne zabudla a vôbec to nebolo ono 😉

    30. mar 2016

    Je to mnamka-🙂

    30. mar 2016
    patkaaa
    autor

    @suldenka veru áno 🙂

    30. mar 2016

    @patkaaa dnes varím, dakujem za tip

    31. mar 2016

    @patkaaa aj ja dakujem za tip aj za radu

    31. mar 2016

    Tiež máme radi toto jedlo, no mäsko opečiem na teflonke a v hrnci dusím na masti koreňovú zeleninu, my máme radi veľa mrkvy a potom pridám mäsko, nedávam vegetu, dusená čerstvá zelenina je výborným bujónom. Nakoniec mlieko s múkou a buď uhorky, alebo trošku citrónu, mňam.

    15. júl 2016
    patkaaa
    autor

    @medulienkaa vegetu som už z našej kuchyne tiež vylúčila, rovnako aj bujóny 🙂

    15. júl 2016

    Solcanka je okej 🙂 sice ma kukur.skrob ale ziadne glutamany ani vytazky z drizdia.a nasla som jeden sypky bujon kde neie je dokonca ani kuku.skrob ale ryzova muka.mame radi vyraznejsie chute takze niekedy davamo toto

    15. júl 2016
    patkaaa
    autor

    @janakasp ďakujem za tip, poobzerám sa po tom 🙂

    15. júl 2016
    17. júl 2016

    mňam, fúúú dávno som to nevarila, vďaka za pripomenutie 🙂

    22. mar 2017

    Dobry den, toto vyzera vyborne, mozem poprosit recept? Dakujem🙂 Jana

    22. mar 2017

    prepacte, najprv sa mi nezobrazil🙂😅

    22. mar 2017
    patkaaa
    autor

    @jukov ja veru tiez nie 🙂

    22. mar 2017

    skvely recept, mozem vymenit maso a dat hovadzie?

    22. mar 2017

    @patkaaa Dorotka je bez glutamanu 😀 To maso sa ako dlho cca pecie?
    @domcik skvely napad. Urcite moze byt hovadzie

    22. mar 2017

    toto robí naj moja svokra🙂

    22. mar 2017
    patkaaa
    autor

    @domcik urcite ano, mozno z toho bude este chutnejsia verzia 🙂
    @katarinka289 to tazko povedat, zalezi aj, aky velky kus maska to je, naozaj to robim vzdy od oka, pichnem vidlickou ci je uz makke, pripadne kusok odkrojim.. ale ja ho varim, nepeciem 🙂

    22. mar 2017

    @patkaaa mala som na mysli varenie 🙂 Neviem, preco som napisala piect

    22. mar 2017

    @patkaaa A v akej vode ho varis, ked nepouzivas vegetu? Len osolis?

    22. mar 2017
    patkaaa
    autor

    @katarinka289 sol, korenie cele, korenie nove, bobkovy list 🙂

    23. mar 2017

    @patkaaa budeme papat v nedelu 😀

    23. mar 2017

    @patkaaa tak toto som už dávno robila inšpirácia super dik

    24. mar 2017

    Mnaaaaaam ☺

    24. mar 2017

    mňamky 🙂 a recept na domaci knedlik by sa nenasiel?

    24. mar 2017
    24. mar 2017

    Slinky mi tecu, nepoznam Toto jedlo, no uvarim zajtra, musim vsak pouzit mraz. Zeleninu a namiesto knedle chlieb. Nemam pri malom cas na kys. Cesto. Dakujem!

    24. mar 2017

    ... my sme omackovi.

    24. mar 2017
    patkaaa
    autor

    @iskrickaa aj my, aj my... omacky, privarky, to je nase 🙂

    25. mar 2017

    @iskrickaa aj cestoviny su k tomu vyborne 😉

    25. mar 2017
    patkaaa
    autor

    @iskrickaa inak ano, moja mamina robi vzdy cestovinu k tomu 🙂

    25. mar 2017

    @patkaaa Uz variiim🙂 U nas je o 6 hodin menej. Dala som robit kuracie prsia - kusky na oleji a tie som potom zaliala vodou. Teraz sa mi to vari s bobkovym listom a ciernym korenim celym, ako si pisala. Mrazenu zeleninu mam vsak hrasok, mrkva, zelena fazulka, fazula, kukuricka. Bude to dobre? Alebo este mozem pouzit sterilizovany hrasok s mrkvou. Ano, budem k tomu robit cestovinu - pre maleho.

    25. mar 2017
    patkaaa
    autor

    @iskrickaa az teraz som sa dostala k tvojmu komentaru... tak ako, podarilo sa? 🙂

    25. mar 2017

    @patkaaa Vyborneeee bolo. Dobre, ze som navarila vela. Vsetci traja sme si pochutili! Nez som mala maleho, bola som celkom slusna kucharka, kysnute cesto som robila vyborne a pod. Vsetky recepty mam od svojej mamky, aj som si svoje dielka fotila, manzel maval tortu odo mna ku vsetkym svojim narodeninam, aj maly dostal taku, co mohol papat k prvemu rociku. No odkedy mam moje male torpedo, varim ovela menej a cim najrychlejsie. Dakujeme za skvely recept!

    26. mar 2017
    patkaaa
    autor

    @iskrickaa to poznam, tiez bolo menej casu, aj som dlho do albumu neprispievala... ale teraz som tehotná na PN, obe deti chodia do skolky, tak si zase vychutnávam, co ma bavi 🙂 po porode bude zase pauza asi 🙂

    26. mar 2017

    Ahoj ako to robite ze mate tak peknu omacku nikdy mi nevijde bud je husta alebo nieje tak pekne zlta dik za radu

    13. apr 2017

    Napr. Nech sa nepohneva ale nechcem taku aku mala iskricka taka vychadza aj mne zda sa mi moc mliecna farba chcem taku ako zo skolky alebo aka sa ti vydarila tebe

    13. apr 2017

    @iskrickaa ja to milujem aj s cestovinou,vrtulky im chutia najviac

    7. apr 2018
    20. mar 2019