mali sme v nedelu🙂
ahoj...chcem sa len opýtať...pred tým ako dáš do vody, tak to teda z prudka opečieš? pochopila som to správne? ďakujem 🙂
Dakujem ☺
Mnaaam, urcite v blizkej dobe urobim 🙂
Je to mnamka-🙂
@patkaaa dnes varím, dakujem za tip
Tiež máme radi toto jedlo, no mäsko opečiem na teflonke a v hrnci dusím na masti koreňovú zeleninu, my máme radi veľa mrkvy a potom pridám mäsko, nedávam vegetu, dusená čerstvá zelenina je výborným bujónom. Nakoniec mlieko s múkou a buď uhorky, alebo trošku citrónu, mňam.
@medulienkaa vegetu som už z našej kuchyne tiež vylúčila, rovnako aj bujóny 🙂
Solcanka je okej 🙂 sice ma kukur.skrob ale ziadne glutamany ani vytazky z drizdia.a nasla som jeden sypky bujon kde neie je dokonca ani kuku.skrob ale ryzova muka.mame radi vyraznejsie chute takze niekedy davamo toto
ja som kupila tu 🙂 http://biocare.sk/eshop/produkt/bujon-bez-kvasn...
mňam, fúúú dávno som to nevarila, vďaka za pripomenutie 🙂
Dobry den, toto vyzera vyborne, mozem poprosit recept? Dakujem🙂 Jana
prepacte, najprv sa mi nezobrazil🙂😅
skvely recept, mozem vymenit maso a dat hovadzie?
toto robí naj moja svokra🙂
@domcik urcite ano, mozno z toho bude este chutnejsia verzia 🙂
@katarinka289 to tazko povedat, zalezi aj, aky velky kus maska to je, naozaj to robim vzdy od oka, pichnem vidlickou ci je uz makke, pripadne kusok odkrojim.. ale ja ho varim, nepeciem 🙂
@patkaaa mala som na mysli varenie 🙂 Neviem, preco som napisala piect
@patkaaa A v akej vode ho varis, ked nepouzivas vegetu? Len osolis?
@katarinka289 sol, korenie cele, korenie nove, bobkovy list 🙂
@patkaaa budeme papat v nedelu 😀
Mnaaaaaam ☺
mňamky 🙂 a recept na domaci knedlik by sa nenasiel?
Mňam
Slinky mi tecu, nepoznam Toto jedlo, no uvarim zajtra, musim vsak pouzit mraz. Zeleninu a namiesto knedle chlieb. Nemam pri malom cas na kys. Cesto. Dakujem!
... my sme omackovi.
@patkaaa Uz variiim🙂 U nas je o 6 hodin menej. Dala som robit kuracie prsia - kusky na oleji a tie som potom zaliala vodou. Teraz sa mi to vari s bobkovym listom a ciernym korenim celym, ako si pisala. Mrazenu zeleninu mam vsak hrasok, mrkva, zelena fazulka, fazula, kukuricka. Bude to dobre? Alebo este mozem pouzit sterilizovany hrasok s mrkvou. Ano, budem k tomu robit cestovinu - pre maleho.
@patkaaa Vyborneeee bolo. Dobre, ze som navarila vela. Vsetci traja sme si pochutili! Nez som mala maleho, bola som celkom slusna kucharka, kysnute cesto som robila vyborne a pod. Vsetky recepty mam od svojej mamky, aj som si svoje dielka fotila, manzel maval tortu odo mna ku vsetkym svojim narodeninam, aj maly dostal taku, co mohol papat k prvemu rociku. No odkedy mam moje male torpedo, varim ovela menej a cim najrychlejsie. Dakujeme za skvely recept!
Ahoj ako to robite ze mate tak peknu omacku nikdy mi nevijde bud je husta alebo nieje tak pekne zlta dik za radu
Napr. Nech sa nepohneva ale nechcem taku aku mala iskricka taka vychadza aj mne zda sa mi moc mliecna farba chcem taku ako zo skolky alebo aka sa ti vydarila tebe
Bratislavské pliecko
Potrebujeme:
bravčové pliecko
koreňová zelenina
hrášok
kyslé uhorky
smotana na varenie
mlieko alebo voda a hl. múka na zahustenie
soľ
korenie
vegeta
cukor
ocot
Do vody dám variť br. pliecko (vcelku) a varím domäkka. Potom ho vyberiem a do vývaru pridám nakrájanú koreňovú zeleninu, akú mám doma a varím, neskôr pridám hrášok a nakrájané kyslé uhorky. Pridám soľ, korenie, vegetu. Keď je zelenina mäkká, pridám smotanu a omáčku zahustím, ja robím zátrepku z mlieka a hl. múky. Dochutíme podľa seba, ja robím túto omáčku na sladko-kyslo. Do hotovej omáčky vložím už uvarené mäso.