@manus19 ja som to robila takto :ja som to robila podla receptu tohto (ale som si ho trošku upravila)1kg cukor/ ja som dala len 3/4 kg, šťava z 1 citóna, 2 lyžičky škorice, pár klinčekov, punč - prášok 1/2balenia( ja som dala 2 lyžičky perníkového korenia, punčové som nemala), hrozienka sušené(dala som od oka), 1kg ovocia podľa chuti,2dcl vymočeného silného ovocného čaju, alebo pom. džús, 2dcl rumu. Všetk osa premieša spolu, dá na plech a pečie 45 minút na 180 stupňoch C. Potom ešte teplé dať do zaváraninových pohárov a zavreté otočiť hore dnom a nechať vychladnúť. Papá sa to tak že sa potom podľa chuti dajú 1-2lyžice do pohára a zalejú horúcou vodou...držím palec nech sa podarí
@palko_vladka ok a Ty si aké ovocie dávala okrem jablcok prosím
@manus19 ja som dávala ošupané jablká aké boli doma z chaty 🙂 + také tie jahodovky či ako sa volali silno červenej farby som nechala aj so šupkou jedno, trochu čerstvého zeleného hrozna a čierne ríbezle z mraziaku 🙂
super, aj ja ho robievam, a cukru davam len trosku, od oka, aby som si do salky mohla dat co najciac ovocia. Ovocie zvyknem osupat, pecem aj supy, tie potom vyhodim. A davam aj pokrajany zazvor. No a samozrejme klinceky, skoricu, a tak.... mnam
aj ja robievam 🙂 tuto "zimu" som piekla uz 3 krat :D vyyyyyyborny cajicek a davam aj zazvor 🙂
Vladi piekla som ho 2x,ale 3/4 kg cukru nie je tiez vela?Ja davam na cely plech len hrncek cukru so skoricou a je fajn
@katarinka289 ja to davam Kati od oka a podla toho ake ovocie tam davam,ci su sladke jablcka, jahody a tak 🙂
aj na toto sa chystám 🙂 čo vsetko si tam prosím dala