Krásny a isto aj chutný, pridaj recept
Aj ja by som rada skusila.. pridaj recept, ak nie je tajny 😁
Aj ja by som poprosila recept 🙂 ďakujem
Suhlasim. Akurat idem dat do rury aj ja.. uz sa nahriala. Len ja este nemam taketo diela
@guiseppinka dajte niekto receptik.. ja uz normalne asi hladna budem pri pohlade na takuto dobrotku 😁 aaasi kvoli tomu ze mam 40dni do TP
@lusswinki
@tanulykb
@amstelko ja mám menší bochník, rozkvas: 80g múky, 80g vody a lyžicu kvásku. Potom 270g vody, 400g múky , lžičku soli, rasce,.. 🙂
Naaaaadhera
Komu sa nedari, tak to neni zavislost. Ver mi 😁 Mas ho kasny 🙂
@vargovka aj my sme už s pár chlebíkmi zvieratká kŕmili 😀 😉 ďakujem 😘
@originaltea aj ja peciem z polovicnej davky, ale teda kvasku nechavam 20 😅skusim aj tvoj... mas iny pomer vody a muky
@guiseppinka no mám vyššiu hydratáciu, v pôvodnom recepte bolo 300g vody ale to cesto keď som pridala ešte zemiak bolo ako na lievance nie na chlieb 😂😅
@originaltea ja sa este v tom nevyznam velmi... zatial konecne dnes prvykrat chlueb nepraskol... a kedze ja mam rakuske muky, tak chleby su ine... teraz mi svokra doniesla 2kg hladkej 00, tak som jej dala vacsiu cast, tak som zvedava... sedela som pod rurou a kukala ako sa pecie😂
@originaltea aku muku si použila ? prosim ta ?
Aky je krasny !!!
zvyknem miešať rôzne v rôznych pomeroch, tento je špaldová, pšeničná chlebová, semola a ražná celozrna aj hladká 😇
@originaltea dakujem a samozrejme chlebik je krasne upečeny 😀
@originaltea naaadhernyyy😉
Ten je krasny 😍😍
Zeny, prosim Vas ten kvasok sa da spravit alebo to treba niekde zohnat?Dakujem
@pslahorova môžeš si vypestovať vlastný čo trvá cca 10dní alebo si od niekoho zohnať, je ak tu slupinka o kváskovom pečení, alebo existuje kvásková mapa..skús si pozrieť stránku kvaskovanie.sk 😉
Prepáčte...ja som beginner😂 Všetky uvedené suroviny vymierame a necháme koľko ,,rásť"? + doba pečenia je aká? Dakujem všetkým, ktorí si zo mna nebudú robit srandu po tomto komentári a odpovedia mi 😄
Vymiesame*
@linduska_ najprv spravis rozkvas, ten kysne kym strojnasobi svoj objem (myslim ze min.6hodin) ja nechavam cez noc, potom pridas zvysne suroviny, vymiesis cesto, ja este min.3krat prekladam cesto kazdych cca 30min. potom normalne kysne (tiez kym strojnasobi objem) peciem 10min. pri max. teplote potom znizim na 200 a peciem este cca 25min. 😉
@originaltea baby,vy ste ma v tejto diskusii taaak navnadili,ze keby som mala kvasok,idme piect.....ale pozhanam si ho
dost sa sice toho obavam,lebo asi piect chlieb nie je piect kolac....a mam pred tym velky respekt....ale som uplne kvaskovo naladena
Mnaaam
@terezka1947 super! držím palce 😉 💕
Umelecké dielo 🙂