Vďaka skupine Nosíme naše deti na Facebooku - a najmä jej administrátorke Nelke Kanášovej – som mala možnosť otestovať tento príjemný nosič, a opäť sa chcem za túto možnosť poďakovať.
Nosiče Madame Googoo sú známe tým, že sú doslova „šité na mieru“ nosiaceho (pri custom výrobe, keď už skutočne viete, čo od nosiča čakáte a čo vám najviac vyhovuje), no taktiež majú mnohé modely na zakúpenie. Neo Print Toddler je jeden z tých „všeobecných“, šírka chrbtovej opierky je cca 43cm a výška takisto 43cm (plus výkroj na opierke ju predĺži na 45cm), ramenné popruhy merajú cca 53cm. Strih je veľmi podobný Lenke a Tule (konkrétne tento model je veľký ako Lenka Medziverzia, starší typ nosiča). Táto verzia MGG je bez možnosti kríženia popruhov (čo mne osobne najviac vyhovuje), uťahovanie ramenných popruhov ťahom dolu (opäť niečo, čo mi nesmierne vyhovuje) – nastavovanie nosiča je jednoduché, príjemné, táto verzia je nerastúca, rozmer je pevne stanovený. Polstrovanie okolo nožičiek je stredne hrubé, príjemné, a nosič ma prekvapil najmä v tom, ako vysoko som v ňom vedela dať Evku pri nosení na chrbáte.
V čase testovania mala Evka 15 mesiacov, cca 10 kíl, konfekčnú veľkosť 80/86, nosič jej bol ešte trošku veľký, no aj napriek tomu bolo nosenie príjemné a bez problémov, osobne by som teda nosič odporučila pre deti od veľkosti 80/86 na cca ďalšie dve konfekčné veľkosti (podľa aktuálnych proporcií dieťaťa).
Kojenie v MGG bolo spočiatku trošku nemotorné, ale nakoniec sme to zvládli a Evka v ňom dokonca zaspala, čiže bod za to 🙂 Bedrový pás na tejto verzii je tvrdý – ja osobne preferujem mäkké bedráky typu Lenny Lamb a Rischino (a nová verzia Lenky), ale čo sa týka pohodlia, nemohla som si počas nosenia sťažovať. Jeho šírka je tak akurát, nikde netlačí, nereže. Pracka je umiestnená tak, že ju vôbec necítiť, je prišitá na bedrovom páse, čo je ďalšie veľké plus.
Aj po dvojhodinovom nosení som nemala pocit, že by kríženie ramenných popruhov bolo nutné – pritom polstrovanie samotných popruhov je skôr stredné, rovnako ako ich šírka – človek nemá pocit „ramba“, no zároveň je nosenie veľmi pohodlné.
Chrbtová opierka je šitá z dvoch vrstiev tenšej látky, ktorá je veľmi príjemná a dobre sa prispôsobí dieťaťu. Popruh, ktorý spája ramenné popruhy sa dá posúvať dostatočne takmer po celej dĺžke ramenných popruhov, z jednej strany je pevne prišitý a z druhej pohyblivý, čo je super, lebo to podstatne zjednodušuje jeho zapínanie. Výška chrbtovej opierky je primeraná, Evka si z nej dokázala vytiahnuť ruky von, no zároveň sa v nej vedela schúliť na spánok (a zmestil sa nám tam aj jednorožec Aleš!!).
Na bedrovom páse sa nachádza aj malá kapsička, ktorej funkcia ale ostala nevyužitá – keďže ak dobre podsadíte dieťa, prekryje vám svojím zadočkom jej veľkú časť – celkovo nechápem, prečo niektorí výrobcovia tieto kapsičky na bedrový pás vôbec umiestňujú J. Každopádne, milé, ale zbytočné.
Asi jediná vec, ktorá ma na nosiči sklamala, bola spona na bedrovom páse. Po istom čase povolila (pozor, teraz nemyslím že by sa rozopla, ale povolila – bedrový pás sa mi „rozšíril“) – na vine je určite aj to, že som sa dosť často zohýbala v čase nosenia, ale prišla som ešte na ďalšiu vec, keď som si porovnala spony na MGG, Lenke a Rischine. Zatiaľ čo na MGG je spodok spony úplne hladký, na Lenke aj Rischine je vrúbkovaný, čo zabraňuje prípadným „sklzom“ a povoľovaniu popruhov. Doteraz som si tieto veci na nosičoch nevšímala, takže ďalšia vec, ktorú budem odteraz kontrolovať 🙂 Fotky prikladám, aby ste vedeli, čo mám na mysli. Zľava MGG, Lenka, Rischino.
Vzato „kol kolem“, táto verzia MGG je veľmi príjemný nosič, nosenie bolo pohodlné a nastavovanie jednoduché, čo je určite veľké plus. Ak preferujete tvrdé bedrové pásy (podobné Tule, Manduce, Liliputi) a máte radi jednoduché nosiče, toto je voľba pre vás. Tí, čo máte iné preferencie, som si istá, že MGG dokážu splniť čokoľvek, keďže variabilita ich nosičov je fakt svetoznáma 🙂
Ďakujem ešte raz za možnosť vyskúšať si Madame Googoo, ak máte akékoľvek otázky, sem s nimi!
Začni písať komentár...