olivieree
6. aug 2017
961

Recenzia na Al & IZI Meh-Dai / Bei Dai nosič

Leto je v plnom prúde a teploty v posledné dni podstatne kulminujú – tak mi napadlo, že by som konečne mala dať dokopy recenziu na skvelý letný nosič, ktorú som sa chystala napísať už niekoľko mesiacov. Jedná sa o produkt Al&Izi Meh-dai (prečo nie mei tai kukni sem https://notyourpodbutai.tumblr.com/post/154698098962/respecting-east-asian-traditional-baby-carriers )

Al&Izi je slovenská značka vyrábajúca látkové viazacie nosiče (a iné šikovné vecičky k noseniu, viď http://handmadealandizi.sk/ ), ich nespornou výhodou je ich ľahkosť, jednoduchosť a veľmi sympatická cena. Nové nosiče sa pohybujú okolo 60€, používané sa dajú nájsť v bazáriku už okolo 30/40€, v závislosti od opotrebenia.

Skúšala som látkové meh-daie rôznych značiek, no najviac mi zatiaľ ulahodil Al&Izi. Výrobca je spoľahlivý človek, veľmi ústretový voči špecifickým požiadavkám a nosiče sú kvalitné a krásne – čo viac si človek môže želať.

Al&Izi Meh-dai –e sa vyrábajú v troch veľkostiach: Infant, Toddler a Maxi. Infant je vhodný pre deti od cca troch mesiacov (podmienka je stabilné držanie hlavičky), Toddler ja osobne odporúčam deťom okolo cca 9/10 mesiacov a Maxi tak pre deti okolo 2 rokov. Veľmi dôležité je nosič pred kúpou buď vyskúšať, alebo minimálne jeho výber skonzultovať – ale aj v prípade, že vám kúpený nosič veľkostne nesadne, výrobca nemá problém veľkosť vymeniť, v tomto bola Andrejka naozaj veľmi ústretová.

Rozmery:

Telo nosiča výška: Infant: 41cm, Toddler 44,5cm, Maxi 58 cm

Šírka chrbtovej časti: Infant 36cm, Toddler 45cm, Maxi 48 cm

Ramenný popruh 210 cm, šírka 8 cm

Pásový popruh 150 cm, šírka 9 cm

Hmotnosť: cca 450g

Zloženie: 100% bavlna, výstuha: 80% polyester, 20% viskóza/100% polyester

Mne sa tieto nosiče nesmierne osvedčili do horúceho počasia – látka, z ktorej je šitý panel, je veľmi príjemná, rýchlo schne a nosič môžete smelo prať v práčke, čiže ma nikdy veľmi netrápilo ak sa mi popruhy povláčili po zemi. Zároveň je to super alternatíva pre rodičov, ktorí nechcú do nosiča veľa investovať a nosia iba občas.

Bedrový pás aj popruhy sa viažu, no je to viazanie veľmi jednoduché a rýchle, a podľa môjho názoru často aj jednoduchšie a rýchlejšie, ako kým sa človek naučí, ako si správne a rýchlo zapnúť sám chrbtový popruh na prackovom nosiči 🙂

Super video od Aďky Kráľovej: https://www.youtube.com/watch?v=c5wrW-EHpcE

Bedrový pás sa normálne vyrába iba v jednej verzii – je tvrdší a spevnený. Ja osobne som si dala ušiť mäkký prešívaný, a neviem si ho vynachváliť, ale toto je naozaj veľmi individuálna záležitosť. Vyskúšajte, čo bude viac vyhovovať vám.

Na výber je obrovské množstvo vzorov a dizajnu, farieb, dokonca sa dá kombinovať aj farebnosť popruhov a v prípade požiadavky je možné na chrbtový panel našiť aj váš obľúbený šatkový motív či vzor (stačí na to scrap cca 50/50cm).

Taktiež je v tomto nosiči možné nosiť na chrbte, a v prípade, ak si uviažete bedrový pás nad prsia, viete dať dieťa extra vysoko.

Toľko teda k Al&Izi, ak by ste mali akékoľvek otázky, pýtajte sa 🙂

dobry, super recenzia. nosic mam strednu velkost, mala som aj ten najmensi. vyuzila som ho minule leto. syn ma teraz 15 mes. a 11,5kg. planujem ho vyuzivat na vylety a na dovolenke, ale asi mi bude dopredu uz tazky. rada by som ho naviazala do zadu. da sa aj inak naviazat na chrbat, ako mate tu v recenzii popisane? nie je to nepohodlne mat bedrak nad prsiami? dakujem

6. aug 2018

@janeinka jasne ze sa da - uviazes si bedrak pod prsia a zvysok je rovnaky 🙂

7. aug 2018

oki, dakujem. pozriem nejake videa a vyskusame doma

9. aug 2018

Začni písať komentár...