Vďaka skupine Nosíme naše deti na FCB som mala možnosť testovať ďalší nosič – mei tai z dielne Lenny Lamb. Tieto mei taie (alebo presnejšie a po novom meh-dai) sa vyrábajú vo verzii Mini a Toddler, kopírujem zo stránky ergonomickenosice.sk:
Ja som testovala verziu Mini – skúšania chtivá som si neuvedomila, že sa jedná o túto menšiu verziu a tak to bolo celkom vtipné, keď som nosič odbalila a pozrela na svoju 18 mesačnú slečnu :D čiže aj recenzia bude viac menej iba orientačná a snáď aspoň pomôže niekomu rozhodnúť sa, ktorú verziu kúpiť :D a na konci som sa trochu pohrala s viazaním, tak aspoň trošku inšpirácie, čo všetko sa dá porobiť s voľnými koncami pri nosení na chrbte.
Testovala som teda s Evkou, 18 mesiacov, cca 80cm a 10,5kg a nosič jej bol už (logicky) úzky medzi nohami, naproti tomu chrbtová opierka bola oukej. Čo-to sa dalo ešte vykompenzovať viazaním, ale na dlhšie nosenie vpredu by to už nebolo, na chrbte ešte aj hej. Nosič by som odporučila do 74/80 konfekčnej max.
Evkin pokus o ergo polohu: 🙂
Viazaním sa čo-to ešte dalo zachrániť:
Chrbtová opierka bola príjemná, šatková, mäkkučká, šírku som namerala cca 34cm a výšku od 37 až po 46 vrátane opierky so silnejším polstrovaním.
Ramenné popruhy široké 9cm, bedrový pás rovnako 9cm, obe prešívané, mäkké, príjemné, nikde nič netlačilo, nerezalo, nosič sa krásne prispôsobil.
Kapucka má istú časť trochu silnejšie polstrovanú, podľa výrobcu je to na to, keď dieťa zaspí, (najmä na chrbte), aby mu hlava neodkvecla dozadu a bola istená. Komu nie je po chuti, dá sa zahnúť a celá kapucka prichytiť o očká tak, že nezavadzia.
Nosenie vpredu som naplno nevyskúšala, keďže nosič bol Evke malý, nemalo by to veľmi zmysel, vzadu na chrbte som ju mala cez polhodinu a bolo to veľmi príjemné a pohodlné. Celkovo nosič hodnotím pozitívne, je príjemný, mäkký, pohodlný a jednoduchý. Nesmierne ma bavilo – pri nosení na chrbte – hrať sa s ramennými popruhmi, ich variabilita viazania je skutočne nekonečná 🙂
Rôzne variácie ukončení:
veľmi pekné viazania si ukázala, pekné fotky. Len zmeň Evkyn na Evkin.
Darmo...pani Nosnica
Dakujem baby o (∩ ω ∩) o