Toto je taka dobra lahodka, ak vyskusate, budete sa zalizovat 😉 Vhodne aj pri AIP (bez paradajok, tie maju prozapalove ucinky, obsahuju latky, ktr. sa pouzivaju vo vakcinach a podporuju tvorbu protilatok)
Postup: Mleté mäsko ( ja som použila mix bravčové a hovädzie) orestujeme na oliv. oleji. Použila som moje obľúbené korenie "bylinkové maslo", ktoré mu dodá skvelú chuť + cesnak a kurkumu. Mäso vyberieme a vo výpeku orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, šampiňóny, cuketu. Pridáme späť orestované mleté mäso, spolu ešte chvíľu podusíme. Pridáme pasírované paradajky (ja som mala domáce sterilizované), krátko spolu povaríme a nakoniec pridáme listy baby špenátu. Môžeme pridať aj bazalku, k paradajkám sa chuťovo super hodí. Pri autoimunitných ochoreniach ( reumatoidná artrirída, psoriáza, lupus, celiakia, Chrohnova choroba, ulcerózna kolitída, Hashimoto - štítna žlaza atď.) je paradajka nežiadúca potravina - dôvod viď v popise foto ( zdroj info : Amy Mayers " Autoimunitní řešení") Ak vyskúšte, budem rada, ak dáte vedieť ako Vám chutilo. Foto samozrejme poteší tiež 🙂
Postup: Mleté mäsko ( ja som použila mix bravčové a hovädzie) orestujeme na oliv. oleji. Použila som moje obľúbené korenie "bylinkové maslo", ktoré mu dodá skvelú chuť + cesnak a kurkumu.
Mäso vyberieme a vo výpeku orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, šampiňóny, cuketu.
Pridáme späť orestované mleté mäso, spolu ešte chvíľu podusíme. Pridáme pasírované paradajky (ja som mala domáce sterilizované), krátko spolu povaríme a nakoniec pridáme listy baby špenátu. Môžeme pridať aj bazalku, k paradajkám sa chuťovo super hodí.
Pri autoimunitných ochoreniach ( reumatoidná artrirída, psoriáza, lupus, celiakia, Chrohnova choroba, ulcerózna kolitída, Hashimoto - štítna žlaza atď.) je paradajka nežiadúca potravina - dôvod viď v popise foto
( zdroj info : Amy Mayers " Autoimunitní řešení")
Ak vyskúšte, budem rada, ak dáte vedieť ako Vám chutilo. Foto samozrejme poteší tiež 🙂