1 / 1
    26. jan 2024

    Aj ja robim podla bonvivani. Dolezite je ochutnat oskvarky, ake su slane, ak malo, tak treba dobre posolit.

    26. jan 2024

    Robím len tieto,sú super
    350g hladká múka
    2ČL soľ
    2PL olej
    15g droždie
    200ml vlažné mlieko
    200-250g mletých oskvarkov
    Z droždia a mlieka urobiť kvások,zmiešať s múkou,soľou a olejom - cesto NEKYSNE
    Cesto vyvaľkáme na obdlznik,potrieme oskvarkami a zložíme ako obálku - vložíme na 30min do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme a postup so skladaním a státím v chladničke zopakujeme 2x
    Nakoniec cesto rozvaľkáme,vykrojíme kolieska,potrieme vajíčkom,posypeme rascou/sezamom a necháme 15min podkysnúť.
    Pečieme cca 15min/200stupnov
    Skladujeme zakryté

    26. jan 2024

    https://varecha.pravda.sk/recepty/oskvarkove-pa...
    Aby boli super dávam 2 lyžičky soli a aj trochu čierneho korenia.

    26. jan 2024

    @monika_123 presne, ja robím všetko len z tejto stránky,všetko od nej je vynikajúce 😍

    26. jan 2024

    Ďakujem žienky milé
    Poskúšam vaše overené recepty ❤️👌🍀

    27. jan 2024