Moj oblubeny recept 🙂 skorej ho poznate asi ako obracane rezne v paradajkovej omacke no ja som si ho trosku vylepsila po svojom 🙂
Obracane rezne (bravcove,hovadzie)
Potrebujeme:
Bravcove alebo hovadzie maso Vajicka Struhanka Leco
Ryza: moj snubenec hovori ze sa domna zamiloval, ked som mu navarila ryzku s maskom a ze mam najlepsiu ryzku tak vam skusim napisat ako ju robim ja 🙂
Ryzu pouzivam jedine bask gulatozrnnu 🙂 Cibula Maslo Vegeta Sol Vriaca voda
Orestujem si cibulku na masle. Pridam ryzu(ktoru som si preplachla vo vode), osolim, pridam trosku vegety opeciem minimalne 🙂 ryzu zalejem uz vriacov vodou a premiesam.. vriacej vody dam tolko aby jej bolo asi nad 1,5cm ryzou.. dusim v zatvorenom hrnci dokym nezmakne 🙂 cca 15-20min
Ked mam vyvar zalejem vyvarom a nepouzivam vegetu ;)
Vyklepem si maso, osolim do vyklepaneho masa vklepem struhanku namocim do vajicka a zprudka opeciem na panvici.. cela veda 🙂 do vacsieho hrnca dam zavarane leco as 2 pohare (varim na malom plameni aby bolo zohriate) neskor donho pridam opecene rezne a v zatvorenom hrnci dusim kym masko uplne nezmakne 🙂
Moj oblubeny recept 🙂 skorej ho poznate asi ako obracane rezne v paradajkovej omacke no ja som si ho trosku vylepsila po svojom 🙂
Obracane rezne (bravcove,hovadzie)
Potrebujeme:
Bravcove alebo hovadzie maso
Vajicka
Struhanka
Leco
Ryza: moj snubenec hovori ze sa domna zamiloval, ked som mu navarila ryzku s maskom a ze mam najlepsiu ryzku tak vam skusim napisat ako ju robim ja 🙂
Ryzu pouzivam jedine bask gulatozrnnu 🙂
Cibula
Maslo
Vegeta
Sol
Vriaca voda
Orestujem si cibulku na masle. Pridam ryzu(ktoru som si preplachla vo vode), osolim, pridam trosku vegety opeciem minimalne 🙂 ryzu zalejem uz vriacov vodou a premiesam.. vriacej vody dam tolko aby jej bolo asi nad 1,5cm ryzou.. dusim v zatvorenom hrnci dokym nezmakne 🙂 cca 15-20min
Ked mam vyvar zalejem vyvarom a nepouzivam vegetu ;)
Vyklepem si maso, osolim do vyklepaneho masa vklepem struhanku namocim do vajicka a zprudka opeciem na panvici.. cela veda 🙂 do vacsieho hrnca dam zavarane leco as 2 pohare (varim na malom plameni aby bolo zohriate) neskor donho pridam opecene rezne a v zatvorenom hrnci dusim kym masko uplne nezmakne 🙂