1 / 1

    ja som robila dost casto 1 kokosove mlieko zmiest asi s 250g mletym makom. cukrom gramze uz bohuzil neviem ale tak to uz podla chuti si mozes sama zhodnotit klko das a davala som tam este zavarane visne boli super. a piect asi20 min boli super stavnate

    26. okt 2020

    Išli tam len tieto 3 suroviny? Celkovo by som chcela do toho pridať viac bielkovín, pretože to vnímam tiež ako nedostatok sladkého vegánskeho pečenia.

    26. okt 2020

    @nika7311
    jaj no myslim ze som tam davala este asi 100 g hladkej muky... 😄

    26. okt 2020

    Niekde sa uvadza miesto vajec ocot tusim. A su recepty aj na kolace z fazul, tie by mohli mat viac bielkovin..

    26. okt 2020

    No, je to kumst, ale nieje to nemozne 😉 v kysnutych cestach mozes vajcia uplne vynechat, v keksovych cestach nahradit napriklad jablkovym pyre, alebo niekefy sa da aj vynechat. Na trene cesta musis mat vegansky recept a najvyssi kumst je dobre piskotove cesto - to sa mi zatial dari tak 50/50...

    26. okt 2020

    Moj oblubeny recept na trene cesto, robim podla neho aj cupcakes.
    http://kaffeeundcupcakes.de/back-to-basics-perf...

    Mufiny robim podla ineho receptu, poslem neskor

    26. okt 2020

    Je tu aj skupina Vegan - obcas sa tam aj pecie...

    26. okt 2020

    @ikke Je aj nejaký vegánsky perník, resp. máš nejaký už vyskúšaný recept? Lebo ja som skúšala robiť čosi, no... žiadna sláva :D

    26. okt 2020

    @nika7311 pernik som este neskusala, iba brownies 😃

    26. okt 2020

    Ale urcite nejaky dobry recept je, lebo tu, v NL, sa pernik predava bezne v obchode a je vzdy vegansky

    26. okt 2020

    @nika7311 ja všade kde sa dávam proteín . Či už ochuteny alebo s príchuťou .

    26. okt 2020

    @ikke a tie brownies ako vyšli? :D lebo ja som sa pokúšala nejaké robiť, dala som tam vegánsky sladký tvaroh (ktorý som si spravila), potom kakao, banán, ovsenú múku, no... asi si vieš predstaviť, ako to skončilo 😂neužila som si to :D

    26. okt 2020

    @jenny257 aký používaš? Tiež ma zaujíma práve vegánska verzia 🙂

    26. okt 2020

    Ja mam rada recepty od surovej dcérky

    26. okt 2020

    Ja mám rada recepty od maruskaveg.blogspot.com

    26. okt 2020

    @miri.b Máš aj nejaké konkrétne už odskúšané? Nerada by som skúšala niečo, čo foodblogerom dobre vyznie na fotkách, a potom sa to dá bokom. Veľakrát sa mi to tak stalo :D

    26. okt 2020

    @nika7311 kupujem na myprotein. 🙂

    26. okt 2020
    26. okt 2020

    A muffiny robim bananove, takto:
    1,5 hrnceka muky (davam kombi pol hrnceka celozrnnej a hrncek hladkej, aj ine kombinacie sa daju skusit)
    0,5 hrnceka (hnedeho) cukru
    1 PL prasku do peciva
    2 CL skorice
    Suche zmiesat
    Pridat mokre
    0,5 hrnceka mlieka
    0,5 hrnceka oleja
    2 CL vanilkovej esencie
    2-3 rozmackane banany
    Zmiesat, naplnit kosicky a piect 20 min. Na 200 st.

    PL je polievkova a CL cajova lyzicka
    Zvladnu upiect aj moje deti...

    26. okt 2020

    Vyskusala som recepty aj od tejto a zatial ok 🙂 http://kucharkazesvatojanu.blogspot.com/?m=1

    26. okt 2020

    Inac, vo vela receptoch sa na nakyprenie, miesto vajecneho bielka, pridava ocot, v lepsom pripade jablcny ocot, no my ocot vzdy citime, tak davame rovnake mnozstvo citronovej stavy. Ono to reaguje s praskom do peciva a sodou bikarb., takze to nesmies nechat dlho stat.
    A obcas namiesto vajca pouzivam aquafabu, vodu z varenia strukovin, alebo tu vodu v ktorej su v konzerve strukoviny, ta sa da naslahat ako bielko (trva to dlhsie), len potom sa cesto nesmie piect na vyssej teplote, v podstate sa len susi, to sa mi zatial nie velmi darilo...

    26. okt 2020

    @ikke áno, všimla som si, že vo veľa receptoch je spomínaný jabl. ocot, no nikdy som nevedela, akú má funkciu v týchto receptoch. Aquafaba je samostatná kapitola. 😀 Minule som si varila cícer a hovorím si, že nejak tú vodu využijem. Tak idem si spraviť aquafabu. Na najvyšších obrátkach som to sľahala mixérom asi 15 minút. No akože... voda, nič len voda z toho nebolo, iba som ocákala steny. Čo je zaujímavé, aspoň z nálevu z konzervy (čo bol kúpený cícer) sa mi to podarilo. Kde mohla byť chyba/rozdiel?

    26. okt 2020

    @nika7311 tvoja voda bola riedka - treba ju vyvarit asi na hustotu suroveho vajecneho bielka

    26. okt 2020

    @ikke Prosím ťa, akú funkciu má v koláčoch jablčný ocot. Videla som to vo viacerých receptoch. Čo konkrétne tam táto zložka funkčne dokáže spraviť?

    29. okt 2020

    @ikke Taktiež, keď sa mi aquafaba raz podarila, dala som ju ako náhradu vyšľahaného bielka navrch – tie bubliknky sa roztopili. Čo s tým maximálne môžem robiť? Lebo mám pocit, že veľa surovín len vyhadzujem skrz to, že to neviem správne využiť.

    29. okt 2020

    @nika7311 ocot, alebo namiesto neho kludne citronova stava, je kyselina, ktora v spojeni s praskom do peciva alebo sodou bikarbonou sposobi lepsie "nabublanie" cesta. Kyselina umocni ucinky sody, chemicka reakcia 😉 podobne ako ked niektori cistia wc a odtoky krystalickou sodou zaliatou octom (pardon za prirovnanie), tiez to peni ako ďas... 😁

    Ohladne aquafaby... z nej sa mi najlepsie podarili pusinky, z coho usudzujem, ze kolace s aquafabou by sa mali skor susit, nez piect. Podla mna tak max. 150 stupnov a radsej dlhsie...

    29. okt 2020

    @ikke Máš nejaký overený sladký recept s aquafabou (neviem, či zákusok alebo koláč). Podarilo sa mi ju spraviť a nerada by som vyhodila ďalšie jedlo v poradí :DDDDD

    29. okt 2020

    @nika7311 neviem, ci ju este mas, podla tohto som robila pusinky, ak si dobre pamatam... bez tej cvikle a s citronovou stavou miesto octu
    https://www.lazycatkitchen.com/vegan-meringue-k...

    29. okt 2020

    úha. Ona ju má nejakú hustú :D Tak pre dnešok asi nič :D na druhej strane som kúpila v Lidli kokosové mlieko v konzerve, na to sú nejaké sladké recepty? 🙂 Pamätám si, že sa skladá z dvoch častí, jedna je taká tuhšia, druhá je tekutina 🙂 ak by obe mali využitie, tak sa do toho pustím 🙂

    29. okt 2020