Išli tam len tieto 3 suroviny? Celkovo by som chcela do toho pridať viac bielkovín, pretože to vnímam tiež ako nedostatok sladkého vegánskeho pečenia.
Niekde sa uvadza miesto vajec ocot tusim. A su recepty aj na kolace z fazul, tie by mohli mat viac bielkovin..
No, je to kumst, ale nieje to nemozne 😉 v kysnutych cestach mozes vajcia uplne vynechat, v keksovych cestach nahradit napriklad jablkovym pyre, alebo niekefy sa da aj vynechat. Na trene cesta musis mat vegansky recept a najvyssi kumst je dobre piskotove cesto - to sa mi zatial dari tak 50/50...
Moj oblubeny recept na trene cesto, robim podla neho aj cupcakes.
http://kaffeeundcupcakes.de/back-to-basics-perf...
Mufiny robim podla ineho receptu, poslem neskor
Je tu aj skupina Vegan - obcas sa tam aj pecie...
Ale urcite nejaky dobry recept je, lebo tu, v NL, sa pernik predava bezne v obchode a je vzdy vegansky
Ja mam rada recepty od surovej dcérky
Ja mám rada recepty od maruskaveg.blogspot.com
Brownies robim.tieto
https://veggieanja.wordpress.com/2015/07/01/sim...
A muffiny robim bananove, takto:
1,5 hrnceka muky (davam kombi pol hrnceka celozrnnej a hrncek hladkej, aj ine kombinacie sa daju skusit)
0,5 hrnceka (hnedeho) cukru
1 PL prasku do peciva
2 CL skorice
Suche zmiesat
Pridat mokre
0,5 hrnceka mlieka
0,5 hrnceka oleja
2 CL vanilkovej esencie
2-3 rozmackane banany
Zmiesat, naplnit kosicky a piect 20 min. Na 200 st.
PL je polievkova a CL cajova lyzicka
Zvladnu upiect aj moje deti...
Vyskusala som recepty aj od tejto a zatial ok 🙂 http://kucharkazesvatojanu.blogspot.com/?m=1
Inac, vo vela receptoch sa na nakyprenie, miesto vajecneho bielka, pridava ocot, v lepsom pripade jablcny ocot, no my ocot vzdy citime, tak davame rovnake mnozstvo citronovej stavy. Ono to reaguje s praskom do peciva a sodou bikarb., takze to nesmies nechat dlho stat.
A obcas namiesto vajca pouzivam aquafabu, vodu z varenia strukovin, alebo tu vodu v ktorej su v konzerve strukoviny, ta sa da naslahat ako bielko (trva to dlhsie), len potom sa cesto nesmie piect na vyssej teplote, v podstate sa len susi, to sa mi zatial nie velmi darilo...
@ikke áno, všimla som si, že vo veľa receptoch je spomínaný jabl. ocot, no nikdy som nevedela, akú má funkciu v týchto receptoch. Aquafaba je samostatná kapitola. 😀 Minule som si varila cícer a hovorím si, že nejak tú vodu využijem. Tak idem si spraviť aquafabu. Na najvyšších obrátkach som to sľahala mixérom asi 15 minút. No akože... voda, nič len voda z toho nebolo, iba som ocákala steny. Čo je zaujímavé, aspoň z nálevu z konzervy (čo bol kúpený cícer) sa mi to podarilo. Kde mohla byť chyba/rozdiel?
@nika7311 ocot, alebo namiesto neho kludne citronova stava, je kyselina, ktora v spojeni s praskom do peciva alebo sodou bikarbonou sposobi lepsie "nabublanie" cesta. Kyselina umocni ucinky sody, chemicka reakcia 😉 podobne ako ked niektori cistia wc a odtoky krystalickou sodou zaliatou octom (pardon za prirovnanie), tiez to peni ako ďas... 😁
Ohladne aquafaby... z nej sa mi najlepsie podarili pusinky, z coho usudzujem, ze kolace s aquafabou by sa mali skor susit, nez piect. Podla mna tak max. 150 stupnov a radsej dlhsie...
@nika7311 neviem, ci ju este mas, podla tohto som robila pusinky, ak si dobre pamatam... bez tej cvikle a s citronovou stavou miesto octu
https://www.lazycatkitchen.com/vegan-meringue-k...
úha. Ona ju má nejakú hustú :D Tak pre dnešok asi nič :D na druhej strane som kúpila v Lidli kokosové mlieko v konzerve, na to sú nejaké sladké recepty? 🙂 Pamätám si, že sa skladá z dvoch častí, jedna je taká tuhšia, druhá je tekutina 🙂 ak by obe mali využitie, tak sa do toho pustím 🙂
ja som robila dost casto 1 kokosove mlieko zmiest asi s 250g mletym makom. cukrom gramze uz bohuzil neviem ale tak to uz podla chuti si mozes sama zhodnotit klko das a davala som tam este zavarane visne boli super. a piect asi20 min boli super stavnate