recept : 175 gr. hladkej múky do ktorej pridáte 1 čaj. lyž. prášku do pečiva 2 polievkové lyžice kakaa 1 čajovú lyž. sódy bicarbóny 150 gr. kryštálového cukru 2 vajcia 150 ml oleja 150 ml mlieka 2,5 lyžice kukuričného sirupu alebo medu plnka: 250gr. čokolády 70%tnej 1 - 2 konzervy karamelového salca V jednej mise zmiešať sypké zmesi, v druhej tekuté s vajcami, rozmiešať, vmiešať do suchej zmesi. Vyliať na plech - na spodok dávam papier na pečenie, pečiem zhruba 20 minút, nechám vychladnúť na plechu - forme. Zatiaľ rozpustím čokoládu, prešľahám spolu so salkom a natriem na vrch torty. Väčšinou pečiem 2 korpusy, spojím spolu plnkou, zbytok dám na vrch a boky. Plnku necítiť karamelom, iba čokoládou.
recept :
175 gr. hladkej múky do ktorej pridáte 1 čaj. lyž. prášku do pečiva
2 polievkové lyžice kakaa
1 čajovú lyž. sódy bicarbóny
150 gr. kryštálového cukru
2 vajcia
150 ml oleja
150 ml mlieka
2,5 lyžice kukuričného sirupu alebo medu
plnka: 250gr. čokolády 70%tnej
1 - 2 konzervy karamelového salca
V jednej mise zmiešať sypké zmesi, v druhej tekuté s vajcami, rozmiešať, vmiešať do suchej zmesi. Vyliať na plech - na spodok dávam papier na pečenie, pečiem zhruba 20 minút, nechám vychladnúť na plechu - forme. Zatiaľ rozpustím čokoládu, prešľahám spolu so salkom a natriem na vrch torty. Väčšinou pečiem 2 korpusy, spojím spolu plnkou, zbytok dám na vrch a boky. Plnku necítiť karamelom, iba čokoládou.