jéééj poprosím recept, to je také osúchové cesto skôr že? také mám rada :D
@luciak231
@saminko3 ano ano aspon pre mna osobne nie je take tazke 🙂 recept : 300-400 g Hladká múka
2- 3 PL olivový olej
1/2 ČL soľ morská
1/2 ČL cukor
30 g droždie
vlažná voda
mne z toho vyjde jeden kruh velky : Vo veľkej mise si urobíme kvások - rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli, cukor, vlažnú vodu. Necháme vzísť v teple.
Pridáme olej, múku, zvyšný cukor ak sme ho nedali celý na začiatku. Nasypeme múku.
Vlažnú vodu pridávame podľa hustoty cesta. Spracujeme rukami, miesime asi 10 minút. Vytvarujeme do bochníka, dáme kysnúť na teplé miesto, alebo pri izbovej teploty. Ja som šupla do rúry na 30 stupňov, a o chvíľu bola cesta plná misa 🙂
Cesto by sa nemalo lepiť, malo by byť vláčne. Dá sa pekne naťahovať. Kto chce, môže si dať vykysnúť ešte raz. Ja som nechala len jeden krát, a stačilo. Vyvaľkáte na pomúčenej doske. Šup na plech, piecť pri teplote 180-200 C, povrch by sa mal pekne zapiecť a cesto zostať do zlatista a chrumkava upečené.
vyzerá super. das mi recept na cesto? dakujem