2 / 206
    pečený plnený zemiak

    originál recept : 50 g mletého bravčového mäsa, 30 g čerstvých alebo mrazených hríbov, 40 g tvrdého syru na strúhanie, 4 väčšie zemiaky, bazalka, soľ, korenie, olej, cibuľu
    Ako na to:

    Na drobno nakrájanú cibuľku osmažíme, pridáme mleté mäso, koreniny, podlejeme vývarom. Dusíme pokiaľ sa neodparí voda. Zvlášť osmažíme hríby, potom ich primiešame do mäsovej zmesi.
    Pripravené rozpolené zemiaky naplníme zmesou, dáme piecť a tesne pred dokončením posypeme syrom. Necháme zapiecť. Podávame so zeleninou a rôznymi dresingami, prípadne s nakladanými syrmi.
    Ja som robila s kuracím mäsom aby zjedla malá aj keď je potom suchšie

    6. jan 2013

    prossím ťa tie zemiaky pred tým varíš? Alebo ich plníš surové?

    19. jan 2013

    @yokralovnayo varim v supke a tak plnim

    19. jan 2013

    vyzerá to supeeeeeer!

    11. júl 2013

    @miimii 🙂

    11. júl 2013