@veverina nemam cas pisat na vsetko receptiky tak vacsinou len vtedy ked si niekto vypyta 🙂 recept jednoduchy : cesnak,maslo
cca kilo zemiaky
vývar kurací
soľ
korenie čierne mleté
vegeta
petržlenová vňať
Postup : Olúpeme si cesnak, nepretláčame ho, ale nakrájame týmto spôsobom: zatlažíme čepeľou noža na cesnak on sa rozpučí a krájame. Cesnak sa dá porcovať troma spôsobmi a vždy chutí v jedle inak. Orestujeme ho na masle. Keď je orestovaný podlejeme ho kuracím vývarom alebo iným len nie rybacím. Dám vám radu, ak Vám ostanú z porcovaného mäsa nejaká zbytky, kosti, šlachy alebo niečo, nevyhadzujte to, dajte to vyvariť, vývar preceďte, nechajte vychladnúť a dajte do platovej nádoby zamraziť. Neskôr sa Vám to zíde.
Do vývaru pridáme, zemiaky a Nenakrájanú petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie. Vňať tam len tak hoďte, nech sa tam vyvarí. Keď sú zemiaky mäkké odstavťe z platne a rozmixujte. ŽIADNA SMOTANA ANI MLIEKO !!! !!! !!! . Polievku vrátime na platňu a necháme prebublať. Podávame s pečivom.
na kilo zemiakov ide cela hlavka cesnaku ale to je davka pre celu rodinu 😀 ja robim z menej 🙂
toto bude zajtraaaa 😀 dakujem 😀
mohla by si prosim pridavat aj recepty ? Napriklad tato polievocka ma zaujima 🙂 dakujem