Keďže je u nás v Toskánsku práve čas, kedy dozrievajú figy, pridávam môj receptík na výborný "homemade" figovo-jablkový cheesecake bez "cheese", lepku a cukru z čerstvých fíg 😍😍😍 Zdravé a ľahké letné raňajky zo sezónneho ovocia. Poctivo vlastnoručne natrhané divé fígy z Fiesolánskych sadov, sú prírodným zdrojom cukru. Nazývali ich "pane dei poveri" čiže chlieb chudobných, pretože boli omnoho dostupnejšie a dodávali veľa energie. Ich konzumentmi boli práve preto i gladiátori.
Korpus: nadrvené bezlepkové keksíky a mandle plus kokosovú múku som spojila maslom a pridala som aj vodu aby som zmes spojila ako ked robíš normálny cheese cake. Natlačila som ho na papier na pečenie a nechala cez noc v chladničke.
Plnka:Jedna dávka posekaných jabĺk a druhá dávka fíg (pol na pol). Ovocie som pomiešala a pritlačila na korpus. Potom piekla pri teplote 160-170 °C asi 25 min. Ozdobila som ho posekanými mandľami. Výborný je s gréckym bielym jogurtom,
kyslou smotanou, alebo, keď je ešte horúci, s vanilkovou zmrzlinou😋
Viac sa dozviete v mojej skupinke Cestujeme do Toskanska