nelinkabublinka
14. aug 2024
1189 

Odvahu a sebadôveru v obchode nekúpiš

Keď som bola malá, koniec prázdnin vždy znamenal niečo magické. Aj keď som si užívala bezstarostné letné dni, s príchodom konca augusta sa mi v mysli začala formovať zvláštna kombinácia vzrušenia a zvedavosti. Pamätám si, ako som s obrovským nadšením vyberala nové zošity, ceruzky a pastelky, ktoré čakali na svoje prvé riadky a kresby. Bolo to ako malý rituál – príprava na nový školský rok, ktorý so sebou prinášal nové dobrodružstvá, výzvy a, samozrejme, priateľstvá.

Roky ubehli a ja som sa ako dospelá často pristihla, že som zabudla na túto čarovnú atmosféru, ktorú som kedysi tak intenzívne prežívala. Až keď som sa stala matkou, začala som znovu objavovať tú radosť z príprav na školu – tentokrát z pohľadu rodiča. Uvedomila som si, že nejde len o kúpu nových školských potrieb, ale aj o vytvorenie pozitívnej atmosféry, ktorá deťom pomôže tešiť sa na nové zážitky a učiť sa s nadšením.

S príchodom konca leta sa s deťmi viac rozprávam. Mladšej trpezlivo odpovedám na zvedavé otázky, čo ju v škole čaká. Staršej pripomínam to, čo sa jej na škole páči. Je to jednoduchý spôsob ako sa spoločne pripraviť na nový školský rok – bez stresu, ale s radostným očakávaním. Zistila som, že najlepším spôsobom, ako deti motivovať, je premeniť prípravy na školu na zábavné a zmysluplné chvíle.

A práve o tom je aj tento článok. Ako pripraviť deti na nový školský rok tak, aby sa do školy tešili a vykročili do nových výziev s odvahou a sebadôverou.

1. Spoločná príprava a pozitívna motivácia

Jedným z najlepších spôsobov, ako motivovať deti na návrat do školy, je ich aktívne zapojiť do príprav. Spoločný nákup školských potrieb môže byť príležitosťou na vyjadrenie uznania za ich úsilie počas uplynulého školského roka. Alebo motiváciou do toho prvého.

Nechajte ich vybrať si nové pomôcky, batoh či aktovku, peračník, ktoré sa im páčia. Táto aktivita im nielen dodá pocit zodpovednosti, ale aj radosť z nových vecí, ktoré ich budú sprevádzať po celý rok.

2. Dôležitosť ergonomickej a štýlovej výbavy

Školská taška je jedným z najdôležitejších prvkov výbavy, pretože ju deti používajú denne. Pri výbere batohu alebo aktovky je dôležité dbať na kvalitu a ergonomické vlastnosti.

Certifikované školské tašky, ktoré ponúka značka Baagl, spĺňajú tieto požiadavky – sú ľahké, majú ergonomicky tvarovaný chrbát a reflexné prvky pre bezpečnosť. Okrem praktickosti sú však pre deti dôležité aj estetické hľadisko.

Moderný dizajn a pestrý výber motívov ich môžu motivovať k tomu, aby sa do školy tešili. Dostupné sú aj rôzne doplnky, ktoré sa dizajnovo hodia k motívu tašky.

3. Plynulý prechod do školského režimu

Kľúčom k úspešnému návratu do školy je postupné prispôsobenie sa novému režimu. Po dlhých prázdninách je dobré začať s prípravou na školský režim ešte pred začiatkom školského roka. Postupné znižovanie času, ktorý deti trávia pri elektronike, a skrátenie času na spánok môžu pomôcť pri adaptácii na ranné vstávanie. Nechajte deti skontrolovať si, čo im zo školskej výbavy chýba. Nech si porovnajú zoznamy, ktoré dostali v škole so zásobami, ktoré máte doma. Podľa zoznamu, ktorý si pripravia ľahko dokúpite všetko potrebné a oni budú mať zo seba dobrý pocit.

4. Podpora odvahy a samostatnosti

Nástup do školy môže byť stresujúci, najmä pre deti, ktoré sa stretávajú s novým prostredím alebo kolektívom. Preto je dôležité systematicky podporovať ich odvahu a samostatnosť. Čítanie inšpiratívnych kníh môže byť jedným zo spôsobov, ako deťom dodať sebavedomie a motiváciu. Doprajte deťom dostatok času, pripravujte ich, rozprávajte sa a trpezlivo odpovedajte na otázky.

5. Nastavenie pozitívnych očakávaní

Dôležitou súčasťou prípravy na nový školský rok je nastavenie pozitívnych očakávaní. Porozprávajte sa s deťmi o tom, na čo sa môžu tešiť – či už ide o nové predmety, krúžky, alebo zážitky s kamarátmi. Vyzdvihnite nové výzvy ako príležitosť na rast a učenie sa niečoho nového. Deti tak budú do školy pristupovať s väčším nadšením a odhodlaním.

Správna príprava na nový školský rok môže mať veľký vplyv na to, ako deti zvládnu prechod z prázdninového režimu do školského života. S vašou podporou, pozitívnou motiváciou a vhodným vybavením budú pripravené čeliť novým výzvam s odvahou a nadšením. Prajem vám úspešný štart do nového školského roka!

#baagl #vyrastaj_s_odvahou

Zas len ta reklama

14. aug 2024
nelinkabublinka
autorAMBASÁDORKA

@sono2 tak reklama je úlohou ambasádorky značky. 😉

14. aug 2024
Modrý koník

@sono2 Podívej se, prosím, na profil @nelinkabublinka, je na něm označení Ambasadorka. Je možné, že sis ho nevšimla. Nic se neděje. Znamená to, že propaguje značku, výrobky, připojí svoje mmch skvělé zkušenosti, mrkni na další její články na profilu. Třeba ti pomohou. Pokud ne, stačí srolovat na stene o příspěvek níže🙂. Díky za pochopení. P.S. Jen k zamyšlení - jaký je zdroj příjmů Koníka, kde bere na to, aby tu mohl být pro tebe v podobě, jakou má?

14. aug 2024

Mne sa od detstva koniec prazdnin spaja s pocitom lutosti. Zjavne je to dedicne 😂

14. aug 2024

Mne tiež

14. aug 2024
nelinkabublinka
autorAMBASÁDORKA

Asi som bola premotivovaná žiačka 😀 Ale aj moje deti sa tam tešia 😀 Takže buď je to naozaj dedičnosť 😀 Alebo to tak z nás nejako navnímajú 😀

15. aug 2024

Začni písať komentár...

Odošli