1 / 1

    V akych komentaroch?

    11. dec 2016

    Plnené trubičky
    Potrebujeme:
    Cesto:
    100 g masla
    2 žĺtky
    500 g hladkej múky
    100 g Korunného cukru BIO kryštál
    4 lyžice mlieka
    4 lyžice medu

    Krém:
    2 vanilkové pudingy
    500 ml mlieka
    1 a pol masla
    kávová lyžička rumu alebo kvapka rumovej esencie
    Korunný cukor BIO kryštál

    Na dozdobenie:
    čokoláda
    Recept je asi na 130 trubičiek

    Postup:
    Všetko zmiešame a poriadne prepracujeme cesto. Cesto necháme odležať tak hodinku v chlade, alebo aj cez noc. Cesto je tuhšie, nevyvaľkáme celý plát naraz, ale vždy ukrojíme časť, ktorú ďalej spracovávame. Cesto vyvaľkáme na veľmi tenkú placku pod potravinárskou fóliou. Okrúhlym vykrajovačom vykrajujeme koliska. Každé koliesko namotáme na kovovú trubičku tak, aby sa konce spojili. Dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri cca 160 °C asi 4 minúty. Ešte teplé stiahneme z trubičiek a necháme na utierke vychladnúť.
    Zatiaľ si pripravíme krém. Uvaríme puding s mliekom a cukrom a necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme zmäknuté maslo a pridáme pár kvapiek rumu alebo rumovej esencie. Ak je treba, pridáme cukor podľa vlastnej chuti.
    konce môžeme namočiť do rozpustenej čokolády.

    11. dec 2016

    👏😍

    11. dec 2016

    @jankacaa už je nahodený 😉

    11. dec 2016

    @nela_cukor hmm vtyzera to mnamkovo, aj si ich skusala? nestecu z rurok pocas pecienia?

    11. dec 2016

    @miskalevica Priznám sa, že ja konkrétne som recept zatiaľ neskúšala, ale chystám sa 🙂 Vytvorila ho pani pre receptár Korunného cukru. Jedná sa však o odskúšaný recept. Takto vyzerajú trubičky na neprofi foto.

    11. dec 2016

    to vyzera super

    11. dec 2016
    11. dec 2016

    No krasa musim skusit

    11. dec 2016

    @srnkaknm1 ja si hovorim presne to iste😝

    11. dec 2016