Jemine to vyzerá fantasticky.ale asi by som to nezvládla spraviť.klobúk dolu.👍 chcela by som ale tento rok skúsiť parížske rožky a práve som poprosila uja googla nech mi nájde nejaký dobrý recept🙂
@bosorka27 ahoj, môžeš ich skúsiť podľa môjho fotopostupu, musia sa vydariť 🙂
https://www.modrykonik.sk/group/8342/fotorecept...
Potrebujeme
Cesto :
• 400g hladkej múky
• 200g Korunného cukru práškového
• 1 vajce
• 140g mletých vlašských orechov
• 2 lyžice kakaa
• 250g masla, na špičku noža mletej škorice
• kôra a šťava z 1 citróna
• formičky - košíčky
Orechová plnka:
• 300g mletých vlašských orechov
• 100g Korunného cukru práškového
• 1 vrecúško vanilkového cukru
• 1dcl rumu
Kakaový krém:
• 3 vajcia
• 150g Korunného cukru hnedého
• 1 vanilkový cukor
• 300g masla
• 2 lyžice kakaa
Poleva: 200g čokolády na varenie, 100g stuženého tuku.
Ríbezľová marmeláda.
Postup
1. Najskôr upečieme košíčky: zmiešame ingrediencie na cesto, spracujeme a plníme malé formičky košíčkov. Pečieme na 175 °C.
2. Upečené a vychladnuté košíčky potrieme marmeládou a navŕšime orechovú plnku.
3. Na kakaový krém ušľaháme vajcia spolu s cukrami nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť a potom zašľaháme maslo a kakao. Košíčky zdobíme vreckom naplneným krémom a stuhnuté z chladničky ich máčame v čokoládovej poleve. Nemusíme však namáčať. Podávať sa môžu aj bez polevy. Pre efekt posypeme drobnými perličkami.