1 / 1

    Potrebujeme
    Cesto :
    • 400g hladkej múky
    • 200g Korunného cukru práškového
    • 1 vajce
    • 140g mletých vlašských orechov
    • 2 lyžice kakaa
    • 250g masla, na špičku noža mletej škorice
    • kôra a šťava z 1 citróna
    • formičky - košíčky
    Orechová plnka:
    • 300g mletých vlašských orechov
    • 100g Korunného cukru práškového
    • 1 vrecúško vanilkového cukru
    • 1dcl rumu


    Kakaový krém:
    • 3 vajcia
    • 150g Korunného cukru hnedého
    • 1 vanilkový cukor
    • 300g masla
    • 2 lyžice kakaa
    Poleva: 200g čokolády na varenie, 100g stuženého tuku.
    Ríbezľová marmeláda.
    Postup
    1. Najskôr upečieme košíčky: zmiešame ingrediencie na cesto, spracujeme a plníme malé formičky košíčkov. Pečieme na 175 °C.
    2. Upečené a vychladnuté košíčky potrieme marmeládou a navŕšime orechovú plnku.
    3. Na kakaový krém ušľaháme vajcia spolu s cukrami nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť a potom zašľaháme maslo a kakao. Košíčky zdobíme vreckom naplneným krémom a stuhnuté z chladničky ich máčame v čokoládovej poleve. Nemusíme však namáčať. Podávať sa môžu aj bez polevy. Pre efekt posypeme drobnými perličkami.

    10. dec 2016

    Jemine to vyzerá fantasticky.ale asi by som to nezvládla spraviť.klobúk dolu.👍 chcela by som ale tento rok skúsiť parížske rožky a práve som poprosila uja googla nech mi nájde nejaký dobrý recept🙂

    10. dec 2016

    @bosorka27 pozri Mirkina modra varecha tam urcite daju dievcata osvedceny recept

    10. dec 2016

    @bosorka27 ahoj, môžeš ich skúsiť podľa môjho fotopostupu, musia sa vydariť 🙂
    https://www.modrykonik.sk/group/8342/fotorecept...

    10. dec 2016

    @elmelpel
    @qidko ďakujem kočky🙂

    10. dec 2016