nela_cukor
    Správa bola zmenená    11. dec 2016    

    VEDELI STE, ŽE?: Nie je známy žiadny špecifický vplyv cukru na zvýšenie telesnej hmotnosti, na ktorú má vplyv prebytočný konzum kalórií a nie iba kalórie z cukru samostatne?😵

    Nie je žiadny rozdiel medzi pridanými a a prirodzene obsiahnutými cukrami
    Cukry či už „pridané“ do potravín, alebo „prirodzene obsiahnuté“ v ovocí, či zelenine, prinášajú rovnaké množstvo kalórií (4 kcal/g) a sú štiepené, trávené rovnakým spôsobom

    Menej cukru neznižuje riziko vzniku zubného kazu
    Zubný kaz môže byť spôsobený častým konzumom jedál obsahujúcich skvasiteľné sacharidy ( napr. škrob, rovnako ako ostatné cukry), pri absencii dôkladnej ústnej hygieny a príjmu fluoridu. To znamená, že produkty so zníženým obsahom cukru nie sú nutne aj „kamarátske“ k chrupu.