1 / 1

    heej?prosim si receptik😉cmuk

    15. júl 2015

    @nela_cukor Nelka nenapinaj nas ... prosime si recept nech sme krasne a sladke 😊

    15. júl 2015

    receeeept🙂 asi ta,m bude cukor, ci?🙂) a nejaky olej🙂

    15. júl 2015
    Komentár bol odstránený

    @dankaa78
    @s_i_s_a
    @michaspi
    Vyskúšajme!
    Na domáci cukorvý píling potrebujeme:
    • 2 diely cukru (buď bieleho, alebo trstinového) – asi tak malá šáločka
    • 1diel kvalitného oleja (mandľový, olivový nebo kokosový) – ½ šálky v ktorej sme merali cukor
    • 1/2 lyžičky vitamínu E (alebo gél z kapsule)
    Všetko zmiešame a je to 🙂

    Pridať možno tiež vonný olejček – pozor naozaj len pár kvapiek. Vhodný je napríklad levanduľový, alebo citrusový. Použiť možno aj rozmarínový a šalviový. Kto má suchú pokožku môže k cukrovej zmesi pridať za lyžičku-dve uvarených ovsených vločiek.

    Píling – odstraňovanie vrchnej časti odumretých buniek na koži robíme tak 1krát týždenne v sprche na miestach, kde sa je koža viac stvrdnutá a všade tam, kde chceme pokožku zjemniť. Pokožku príliš nedrhneme, aby sme ju nepodráždili. Zmes nanášame krúživými pohybmi a zľahka. Ak máme veľmi citlivú pleť, je vhodné urobiť pred aplikáciou test, napríklad na predlaktí. Ak spozorujete nejaké nepríjemné prejavy, domáci píling radšej nepoužívame. Keďže domáci píling neobsahuje konzervačné látky, nemali by sme si ho dopredu pripravovať veľmi veľa. Aj keď je pravda, že pridanie vitamínu E a trošky morskej soli dokáže „životnosť“ o niečo predĺžiť.
    Po použití, zvyšky pílingu dôkladne umyjeme a následne použijeme kvalitný telový krém, alebo mlieko. Pokožka by mala byť krásne jemná, napnutú a svieža 🙂

    16. júl 2015

    @nela_cukor parada.dakjjem:-)

    16. júl 2015

    @nela_cukor ja to robim podobne, ale pridam si tam este med a bud trosku olivoveho alebo tekvicoveho oleja...pouzivam to iba na tvar a super 🙂

    16. júl 2015

    @linda77 Ozaj, aj na tvár? Ja som tiež rozmýšľala, či sa to môže aplikovať aj na tvár. Kto má suchú pokožku, asi v pohode. Len zase pozor na prílišné drhnutie 🙂

    16. júl 2015

    @nela_cukor ale tak mame v rukach cit 🙂))

    16. júl 2015

    pridat sa ke zmesi da aj mleta kava ;)

    16. júl 2015