Aj ja poprosim 😘 dakujem
Nepredávate ho?
aj ja by som poprosila recept 🙂
Prosím recept, aspoň viem, ako ju zúžitkujem.
@lucka2405
@anna232
@jankatt1
@kikanunka
Nech sa páči, pridávam môj postup:
Dala som si prevariť vodu, ktorú som nechala úplne vychladnúť. Ostrihala som si levanduľu (len kvietky). Nejde tu o množstvo, proste, koľko máte. Kvety som dala do hrnca a zaliala som ich vodou tak, aby boli pekne všetky pokryté. V mojom prípade to boli tak 3 litre vody. Okrájala som 2 citróny (aby tam nebolo to biele horké) a kolieska z nich som pridala ku kvetom. Ešte som 1 citrón vytlačila a priliala som do hrnca aj precedenú šťavu. Zavrela som škridlou a dala do chladničky na dva dni.
Po dvoch dňoch som macerát precedila a pridala k nemu 1 a pol kila kryštálového cukru (v mojom prípade od slovenského výrobcu). To znamená, na tri litre dávam kilo a pol cukru (aj na bazový aj na mätový sirup som tak dala). Množstvo sa samozrejme dá upraviť jednak podľa chuti a jednak podľa množstva vody. Ak napríklad bude vody len liter, postačí pol kila cukru. Menej cukru ja už nedávam, potom sa mi zdá, že to už nie je úplne sirup, ale skôr malinovka.
No, po pridaní cukru som ešte podľa chuti pridala kys. citrónovú. Nedávam jej veľa, radšej si vždy malinovku prikyslím čerstvým citrónom. Následne som celú zmes už len krátko povarila (2-3 minúty) a dala do fliaš. Hotovka. Treba povedať jednu vec, keď sa sirup varí, VEĽMI intenzívne to vonia, treba sa na to pripraviť. Ja napríklad milujem levanduľovú vôňu, ale poviem Vám, bolo mi z toho trošku nevoľno. Je ale možné, že to len vzhľadom na môj stav 🙂
Nooo ja som nesledovala ale urcite ti to slo perfektne🙂
@dankaa78 Až na tú prenikavú vôňu to bolo úplne fajn 🙂
Sikulka si 💐...a aku krasnu farbu ma 😊
prvýx počujem, že levanduľový sirup...🙂 šikuľka si ;)
Pošleš mi recept?? Dakujem🙂