4 / 11

    Kokosový cukor je vyrábaný z nektára kvetov kokosovej palmy. Má nezameniteľnú jemnú karamelovú chuť. Kokosový cukor sa len menom ponáša na kokos, lebo ani chuťou ani vôňou nepripomína kokos. Pri výrobe sa kokosový cukor nebieli a ani nerafinuje. Svojou sladkosťou sa približne vyrovná klasickému krištáľovému cukru, akurát že jeho glykemický index (GI) je oveľa nižší, iba 35. Kokosový cukor môžeme použiť či už na osladenie kávy alebo čaju, taktiež je vhodný aj na varenie a pečenie. Môžeme ním v plnej miere nahradiť klasický krištáľový cukor.

    Dodatočná výhoda: vďaka svojmu nízkemu glykemickému indexu – len 35 – stúpa hladina cukru v krvi len pomaly, takže výkyvy cukru v krvi, ktoré sú bežné u „zvyčajného“ cukru, sú minimalizované.
    https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyz...

    9. máj 2016