Krémeš z BB keksov: Potrebujeme: 3 balíky BB keksov ,1L mlieka, 3 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 6 bielkov, 6žĺtkov,kryštálový cukor podľa chuti, niekto má rád sladké niekto menej sladké, 2 šľahačky v prášku pripraviť podľa návodu, čokoláda na varenie. Postup:.Keksy si uložíme na spodok hlbokého plechu.Liter mlieka, vanilkový, kryštálový cukor, dáme variť, medzitým si dáme do misky žĺtka, 3 zlaté klasy. ak máme mlieko trochu vlažné, zalejeme zlaté klasy v miske,a dobre vymiešame, ak zovrie mlieko uvaríme hustý puding. Odstavíme z ohňa a ihneď ešte do vrelého vmiešame vyšľahané bielky na tuhý sneh.Vylejeme na plech s keksami uhladíme a necháme úplne vychladnúť.Šľahačku v prášku si pripravíme podľa návodu, dáme na vychladnutú masu,a navrch uložíme ešte BB keksy.Vrch pokvapkáme čokoládou na varenie alebo môžeme aj po celom dať čokoládu.Necháme v chladničke najlepšie do druhého dňa, aby keksy zmäkli,alebo prikryjeme fóliou a podávame tak o 4-5 hodín keď sú keksy mäkké. Tento recept je bez masla pretože tie s maslom sú riedke ako brečka, a tie 3 zlaté klasy na 1L mlieka je presne a krém je krásne hustý, pevný. A je to veľmi chutné.
Krémeš z BB keksov:
Potrebujeme: 3 balíky BB keksov ,1L mlieka, 3 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 6 bielkov, 6žĺtkov,kryštálový cukor podľa chuti, niekto má rád sladké niekto menej sladké, 2 šľahačky v prášku pripraviť podľa návodu, čokoláda na varenie.
Postup:.Keksy si uložíme na spodok hlbokého plechu.Liter mlieka, vanilkový, kryštálový cukor, dáme variť, medzitým si dáme do misky žĺtka, 3 zlaté klasy. ak máme mlieko trochu vlažné, zalejeme zlaté klasy v miske,a dobre vymiešame, ak zovrie mlieko uvaríme hustý puding. Odstavíme z ohňa a ihneď ešte do vrelého vmiešame vyšľahané bielky na tuhý sneh.Vylejeme na plech s keksami uhladíme a necháme úplne vychladnúť.Šľahačku v prášku si pripravíme podľa návodu, dáme na vychladnutú masu,a navrch uložíme ešte BB keksy.Vrch pokvapkáme čokoládou na varenie alebo môžeme aj po celom dať čokoládu.Necháme v chladničke najlepšie do druhého dňa, aby keksy zmäkli,alebo prikryjeme fóliou a podávame tak o 4-5 hodín keď sú keksy mäkké.
Tento recept je bez masla pretože tie s maslom sú riedke ako brečka, a tie 3 zlaté klasy na 1L mlieka je presne a krém je krásne hustý, pevný. A je to veľmi chutné.