13 / 20
    muffiny
    autor

    Tvarohová nepečená torta:
    Potrebujeme: 2 tvarohy po 250 g – dávam hrudkové * 2 vajcia * 25 dkg práškového cukru * 1 vanilkový cukor * 1 palmarin * 1 liter mlieka * 20 g želatíny – zvyčajne sú to dva sáčky, kupujem extra silnú * troška kakaa na ozdobenie * kompótové ovocie bez šťavy * piškóty alebo upečená piškóta z 2-3 vajec *
    Postup: Dno tortovej formy s odnímateľným okrajom si vystelieme piškótami. Z litra mlieka odoberieme trocha do hrnčeka, v ktorom rozmiešame želatínu a necháme ju nabobtnať.Na piškóty naukladáme zavárané ovocie. Výber ovocia záleží úplne od Vašej chuti, najlepšie je mäkučké ovocie, ktoré sa potom bude dať dobre krájať.Do väčšej misy si dáme tvarohy, palmarin, práškový cukor, vanilkový cukor, dve vajíčka.... Takto vyzerá nabobtnaná želatína v pohári, šup s ňou do misy. Pridáme želatínu a vriace mlieko.Všetko rozmixujeme elektrickým šľahačom.Z tejto masy si odoberte 2-3 deci na vrchné ozdobenie a do toho primiešajte 2 lyžice kakaa.Pomaly lejte na piškóty s ovocím. Upozorňujem Vás, že zmes je veľmi riedka, tak vyskúšajte trik, že na piškóty nalejete trocha zmesi, dáte to na chvíľku do mrazáku stuhnúť a opatrne budete dolievať ďalšie "poschodia". Aj keď sa stane, že piškóty vyplávajú, nič sa nedeje, zákusok je vynikajúci s piškótami v polohe hore aj dole.Takto vyzerá plná tortová forma a ideme ju decentne ozdobiť.Malou naberačkou nalejeme čokoládovú zmes dokola.Vidličkou urobíme "čmuhy" od stredu po kraje. Takto vyzerá budúca tortička so čmuhami pred stuhnutím.Nechajte ju v chladničke cez noc a na druhý deň opatrne stiahnite odnímateľnú obruč dolu.

    24. júl 2019