Srdcová záležitosť: Potrebujeme: 500 g kuracích sŕdc 1 PL bravčovej masti 4 PL horčice 50 g údenej slaniny 1 cibuľa 250 ml smotany na varenie 1 PL pochúťkovej smotany soľ mleté čierne korenie pažítka 2 PL hladkej múky Postup: Slaninku pokrájame na drobno. Necháme vypiecť a pridáme olej. Pridáme do výpeku pokrájanú cibuľku. Necháme speniť. Medzi tým si umyjeme srdiečka. Každé prepolíme a vyčistíme od zrazenej krvi. Tiež obkrájame vrch srdiečok, kde zvyknú ostať malé žilky a aj aorta. To všetko očistíme. Takéto čisté srdiečka vsypeme do horúceho výpeku zo slaninky a cibuľky. Srdiečka zarestujeme, počkáme kým sa prebytočná voda odparí, osolíme a okoreníme. Prilejeme pohár horúcej vody, zakryjeme a necháme srdiečka dusiť do mäkka. Do 2 dcl smotany pridáme 1 lyžicu kyslej smotany a 2 lyžičky múky, 4 lyžičky horčice. Premiešame ku mäkkým srdiečkam túto zmes a necháme ešte chvíľočku povariť. Srdiečka na horčici podávame s opekanými zemiačikami. Na prichutenie je veľmi dobre podať brusnice.
Srdcová záležitosť:
Potrebujeme: 500 g kuracích sŕdc
1 PL bravčovej masti
4 PL horčice
50 g údenej slaniny
1 cibuľa
250 ml smotany na varenie
1 PL pochúťkovej smotany
soľ
mleté čierne korenie
pažítka
2 PL hladkej múky
Postup: Slaninku pokrájame na drobno. Necháme vypiecť a pridáme olej. Pridáme do výpeku pokrájanú cibuľku. Necháme speniť. Medzi tým si umyjeme srdiečka. Každé prepolíme a vyčistíme od zrazenej krvi. Tiež obkrájame vrch srdiečok, kde zvyknú ostať malé žilky a aj aorta. To všetko očistíme. Takéto čisté srdiečka vsypeme do horúceho výpeku zo slaninky a cibuľky. Srdiečka zarestujeme, počkáme kým sa prebytočná voda odparí, osolíme a okoreníme. Prilejeme pohár horúcej vody, zakryjeme a necháme srdiečka dusiť do mäkka. Do 2 dcl smotany pridáme 1 lyžicu kyslej smotany a 2 lyžičky múky, 4 lyžičky horčice. Premiešame ku mäkkým srdiečkam túto zmes a necháme ešte chvíľočku povariť. Srdiečka na horčici podávame s opekanými zemiačikami. Na prichutenie je veľmi dobre podať brusnice.