12 / 20
    muffiny
    autor

    Srdcová záležitosť:
    Potrebujeme: 500 g kuracích sŕdc
    1 PL bravčovej masti
    4 PL horčice
    50 g údenej slaniny
    1 cibuľa
    250 ml smotany na varenie
    1 PL pochúťkovej smotany
    soľ
    mleté čierne korenie
    pažítka
    2 PL hladkej múky
    Postup: Slaninku pokrájame na drobno. Necháme vypiecť a pridáme olej. Pridáme do výpeku pokrájanú cibuľku. Necháme speniť. Medzi tým si umyjeme srdiečka. Každé prepolíme a vyčistíme od zrazenej krvi. Tiež obkrájame vrch srdiečok, kde zvyknú ostať malé žilky a aj aorta. To všetko očistíme. Takéto čisté srdiečka vsypeme do horúceho výpeku zo slaninky a cibuľky. Srdiečka zarestujeme, počkáme kým sa prebytočná voda odparí, osolíme a okoreníme. Prilejeme pohár horúcej vody, zakryjeme a necháme srdiečka dusiť do mäkka. Do 2 dcl smotany pridáme 1 lyžicu kyslej smotany a 2 lyžičky múky, 4 lyžičky horčice. Premiešame ku mäkkým srdiečkam túto zmes a necháme ešte chvíľočku povariť. Srdiečka na horčici podávame s opekanými zemiačikami. Na prichutenie je veľmi dobre podať brusnice.

    24. júl 2019