Žĺtok s cukrom vymiešame do peny. Pomaly vmiešame vodu a múku s práškom do pečiva, potom kakao (čím pomalšie vmiešame kakao, tým je cesto tmavšie).
Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastenom plechu pri 200 °.
Krém:
Prísady na smotanový krém rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatíny namočíme do cca 3 lyžíc vody, necháme asi 5 min nabobtnať a pomaly na slabom ohni zahrievame.
Vyšľaháme šľahačku, pomaly pridávame rozohriatu želatínu a prilejeme rozpustený med.
Vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nanesieme na upečený plát cesta a vložíme na cca 30 min do chladničky.
Čokoládová poleva:
Medzitým v pare rozpustíme čokoládu, pridáme Heru a olej a dobre premiešame, aby bola vláčna. Po vychladnutí nanesieme na šľahačkový krém a vložíme do chladu.
Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou, nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom.
Koláč Kinder Pingui:
Potrebujeme:CESTO:
6 vajec
6 lyžíc kryštálového cukru
6 lyžíc teplej vody
6 lyžíc hladkej múky
2 lyžice horúceho kakaa
1 prášok do pečiva
SMOTANOVÝ KRÉM:
5 dl šľahačky
1 lyžica želatíny
1 lyžica tekutého medu
½ lyžičky vanilkovej arómy
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM:
15 dkg čokolády na varenie
10 dkg Hery
1 lyžica vody
2 lyžice oleja
POLEVA:
20 dkg čokolády na varenie
10 dkg Hery
3 lyžice oleja
1 lyžica vody
1 lyžica práškového cukru
Postup:Z prísad upečieme 2 piškóty.
Žĺtok s cukrom vymiešame do peny. Pomaly vmiešame vodu a múku s práškom do pečiva, potom kakao (čím pomalšie vmiešame kakao, tým je cesto tmavšie).
Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastenom plechu pri 200 °.
Krém:
Prísady na smotanový krém rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatíny namočíme do cca 3 lyžíc vody, necháme asi 5 min nabobtnať a pomaly na slabom ohni zahrievame.
Vyšľaháme šľahačku, pomaly pridávame rozohriatu želatínu a prilejeme rozpustený med.
Vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nanesieme na upečený plát cesta a vložíme na cca 30 min do chladničky.
Čokoládová poleva:
Medzitým v pare rozpustíme čokoládu, pridáme Heru a olej a dobre premiešame, aby bola vláčna. Po vychladnutí nanesieme na šľahačkový krém a vložíme do chladu.
Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou, nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom.
Polejeme polevou a necháme stuhnúť.
Ja som upiekla tmavý a svetlý plát.