8 / 20
    muffiny
    autor

    Koláč Kinder Pingui:
    Potrebujeme:CESTO:
    6 vajec
    6 lyžíc kryštálového cukru
    6 lyžíc teplej vody
    6 lyžíc hladkej múky
    2 lyžice horúceho kakaa
    1 prášok do pečiva
    SMOTANOVÝ KRÉM:
    5 dl šľahačky
    1 lyžica želatíny
    1 lyžica tekutého medu
    ½ lyžičky vanilkovej arómy
    ČOKOLÁDOVÝ KRÉM:
    15 dkg čokolády na varenie
    10 dkg Hery
    1 lyžica vody
    2 lyžice oleja
    POLEVA:
    20 dkg čokolády na varenie
    10 dkg Hery
    3 lyžice oleja
    1 lyžica vody
    1 lyžica práškového cukru
    Postup:Z prísad upečieme 2 piškóty.

    Žĺtok s cukrom vymiešame do peny. Pomaly vmiešame vodu a múku s práškom do pečiva, potom kakao (čím pomalšie vmiešame kakao, tým je cesto tmavšie).

    Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastenom plechu pri 200 °.

    Krém:

    Prísady na smotanový krém rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatíny namočíme do cca 3 lyžíc vody, necháme asi 5 min nabobtnať a pomaly na slabom ohni zahrievame.

    Vyšľaháme šľahačku, pomaly pridávame rozohriatu želatínu a prilejeme rozpustený med.

    Vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nanesieme na upečený plát cesta a vložíme na cca 30 min do chladničky.

    Čokoládová poleva:

    Medzitým v pare rozpustíme čokoládu, pridáme Heru a olej a dobre premiešame, aby bola vláčna. Po vychladnutí nanesieme na šľahačkový krém a vložíme do chladu.

    Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou, nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom.

    Polejeme polevou a necháme stuhnúť.

    Ja som upiekla tmavý a svetlý plát.

    5. júl 2019