Mozem sa spytat na kolko casti rozdelujete cesto? Ci 10 alebo 12? A ako dlho nechavate podkysnut na plechu? Dakujem
A to vajce ide do cesta ci len na potretie?
Cesto rzdelim na 12 ks, teda na polovicu vyvalam kruh a ten na 6 casti do tvaru trojuholnika. Vajce ide do cesta , mne je luto ak ostava na potretie ale kludne sa moze i rozslahanym vajcom potriet. J apotriem mliekom a je to aj tak ok a mak sa prilepi. Mam skusenosti ze vo vacsine SK receptoch je velmi vela zdrozdia a kratko kysne cesto. Preto som dala len tu jednu lyzicku inst. a necham ceto aj 1 az 1,5 h kysnut a potom makovky na plechu asi 45 min aj 60 min. Ale plech treba bud dat do sacku alebo potravin foliou obalit, inak by strasne vyschli a nepodkysli.
150 ml vody, 150 ml mlieka, 100 g maslo, stipka soli, vajce, 600 g muky (300 g celozrna hladka spaldova, 300 g polohruba spaldova neneclozrna), 100 g cukru