Tie biele cestoviny by si mala vymenit za celozrnne.. Biela muka sa v organizme chova ako cukor,ma vysoky glykemicky index.. Ak chces teda zhodit tak ee biela muka...
Ale je to lepsie ako salamovy chlieb...Ja len pre info ti to pisem 🙂
@dianap a teraz mi vysvetli toto ... keď večeriam tie ostatné jedlá, teda čisto len mäso so zeleninou, tak nie som absolútne hladná, dokonca ani ráno sa nebudím s vlčím hladom ... no ale po tejto večeri cestovinovej čo by som povedala, že viac by malo zasýtiť som bola hladná ako vlk ... čím to je?
@moon1979
Biele pečivo má výrazne vyšší glykemický index, čo znamená, že po jeho konzumácii nie je hladina cukru vo vašej krvi vyvážená. Biela múka túto hladinu „rozkolíše" a vtedy je telo viac náchylné na ukladanie tukov.
Tým, že biela múka je ochudobnená o otruby, je automaticky menej výživná. Je v nej menej vitamínov, menej minerálnych látok a takisto menej vlákniny. Ak chcete presnejšie čísla, biela múka je oproti celozrnnej chudobnejšia asi o 85 % vlákniny, 20% bielkovín, 50% vápnika, 70% železa, 80% vitamínu B1 či 90% vitamínu E.
Čo sa týka vlákniny, iste viete, že sa výrazne spolupodieľa na zasýtení. Keďže biela múka jej obsahuje málo, na zasýtenie potrebujete väčšiu porciu pečiva. Z toho istého dôvodu vám aj rýchlejšie vytrávi a je možné, že čoskoro budete musieť siahnuť po niečom ďalšom, čo vás znova zasýti.
@moon1979 Tu je to celkom dobre napisane..
http://bylinkablog.blog.cz/0912/biela-muka-med-...
@lenuska311 vraj adresát nezastihnutý :D ...